ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΜΥΓΔΟΝΙΑ-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ) - Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου του 1979 και είναι μόνιμη κάτοικος Παλαιοκάστρου. Είναι κόρη του Λαζάρου Αλίρη, στελέχους πολυεθνικής εταιρίας και της Ευφημίας Αλίρη-Νέσου. Έχει μια αδελφή την Ιωάννα, απόφοιτο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο οποίο πέρασε δέκατη τρίτη σύμφωνα με την βαθμολογία της στις Πανελλαδικές εξετάσεις . Είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό συνδικαλισμό ως μέλος της Π.Α.Σ.Π., ήταν μέλος του πενταμελούς Δ.Σ. Φοιτητών Τμήματος Χημείας, έχοντας κάθε χρονιά την πρωτιά σε σταυρούς στην παράταξη της στις φοιτητικές εκλογές , ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του συλλόγου. Διετέλεσε μέλος της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Χημείας για τέσσερα έτη καθώς και του Δ.Σ. Τμήματος Χημείας για δύο χρόνια, οργάνου που μετέχουν μόνο καθηγητές πανεπιστημίου και δύο φοιτητές.

Ήταν υπεύθυνη της Ομάδας αξιολόγησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών καθώς και μέλος της επιτροπής του πτυχιακού προγράμματος και των εξεταστικών προγραμμάτων. Άνηκε στο εκλεκτορικό σώμα του Πανεπιστημίου σε έξι εκλογικές διαδικασίες. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του πρώτου συνεδρίου φοιτητών Χημείας καθώς και ιδρυτικό μέλος νεανικού ομίλου πολιτικής έκφρασης, ενός σωματίου πολιτικού προβληματισμού.

 

Σήμερα είναι μέλος και της ΕΝΔΟΔ, μιας ενεργής Δημοκρατικής Ομάδας Νέων ανθρώπων. Διετέλεσε ομιλήτρια σε ομιλίες και συνέδρια με θέματα την Παιδεία, την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ανεργία που μαστίζει τους νέους ανθρώπους, θέματα πάνω στα οποία δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Έχει δημοσιευμένη εργασία σε επιστημονικό περιοδικό του εξωτερικού, ενώ σύνταξε μελέτες στο Χημείο της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια σχετικά με την βιοχημική μελέτη των μικροοργανισμών kefir καθώς και στο Αλουμίνιο της Ελλάδος με ειδίκευση σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και επεξεργασίας αποβλήτων.Το 2006 εκλέχτηκε όγδοη Νομαρχιακή Σύμβουλος στον συνδυασμό της Βούλας Πατουλίδου καταλαμβάνοντας 11.770 σταυρούς. Οι δραστηριότητες της ως Νομαρχιακή Σύμβουλος επικεντρώθηκαν σε θέματα σχολικής στέγης, νεολαίας, αθλητικών υποδομών και κοινωνικής πολιτικής. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Αντινομαρχίας Ανάπτυξης, καθώς και αναπληρωματικό μέλος των Επιτροπών Υγείας , Συγκοινωνιών και Περιβάλλοντος της Νομαρχίας.

Από το 2005 έως το 2009 ασχολούνταν με την κατασκευή και εμπορία ενδυμάτων και ήταν μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου καθώς και μέλος του συλλόγου Εξαγωγέων Θεσσαλονίκης. Το 2007 άνοιξε το κατάστημα Βugatti στο Ωραιόκαστρο το οποίο λειτουργεί ως σήμερα. Συγχρόνως όλα αυτά τα χρόνια ασχολείτο με την παράδοση ενισχυτικών μαθημάτων σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου του Οργανισμού.

Αναλυτικά

Η τοπική αυτοδιοίκηση αλλάζει δραστικά. Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη μεταβάλει άρδην το τοπίο και αναδιατάσσει τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση και η δημοσιονομική προσαρμογή θέτουν νέες προτεραιότητες, αλλάζουν κατεστημένες νοοτροπίες ετών και παραμερίζουν πλημμελείς διαχειριστικές συνήθειες.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου αυτομάτως καθίστανται κομβικές. Ο νέος δήμος Ωραιοκάστρου και οι πολίτες του, θα βρεθούν μπροστά σε ένα δίλημμα. Τη στιγμή που μεγάλες αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη, η επιλογή τους θα παραμείνει μία από τα ίδια; Τη στιγμή που η ανάγκη για νέες ιδέες, αξίες και πρακτικές είναι αδήριτη, θα επιλέξουν το γνώριμο δρόμο των ελάχιστων αποτελεσμάτων;

Το δίλημμα είναι μεγάλο και η σύγκρουση θα είναι μετωπική. Τα στρατόπεδα των υποψηφίων ίσως είναι πολλά. Η μάχη όμως θα δοθεί ανάμεσα σε αυτούς που διοίκησαν, που κρίθηκαν και σε αυτούς που κομίζουν κάτι νέο. Νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά, παγκόσμιο βλέμμα, κοινωνική  ευαισθησία και προγραμματική  πληρότητα.

Πολλοί θα προσπαθήσουν να μας επιτεθούν. Θα αντικαταστήσουν το καινούριο και το νέο με την λέξη «απειρία». Θα αντικαταστήσουν τον προοδευτικό χαρακτήρα της πρότασής μας με τις λέξεις «κομματική επιλογή». Θα προσπαθήσουν να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα των εκλογών, να επισημάνουν δήθεν την έλλειψη δυναμικής. Δεν πειράζει θα τους διαψεύσουμε.Έχουμε δίπλα μας πολίτες που δεν είναι ικανοποιημένοι από τις δημοτικές αρχές, που έχουν κουραστεί από την εμπειρία της αναποτελεσματικότητας, που επί σειρά ετών αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων. Έχουμε μαζί μας ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, που έχουν παρελθόν προσπαθειών και αγώνων για τον τόπο μας, που ξέρουν και μπορούν να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύσεις. Έχουμε μαζί μας τους νέους. Η ορμή τους , η όρεξή τους, τα όνειρά τους είναι πολύτιμα. Έχουμε μαζί μας τον κόσμο της εργασίας, της δημιουργίας. Έχουμε μαζί μας όλους όσοι θέλουν μια αλλαγή. Όλους όσοι επιθυμούν έναν νέο δήμο Ωραιοκάστρου διαφορετικό, όλους όσοι κουράστηκαν από μεγαλόσχημους δημοτικούς άρχοντες που υπόσχονται πολλά αλλά πράττουν ελάχιστα.

Η πρότασή μας, αποτέλεσμα συζήτησης και προβληματισμού, συνδυάζει όραμα και ρεαλισμό. Απαντά στις ανάγκες αλλά υπερβαίνει τα καθιερωμένα. Ποτέ δεν θα ισχυριστούμε πως ξέρουμε και μπορούμε τα πάντα ή πως έχουμε το «μαγικό ραβδί» των λύσεων. Με σιγουριά όμως ξέρουμε ότι μπορούμε περισσότερα. Οραματιζόμαστε ένα συμμετοχικό δήμο, που οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μέσα από διαβούλευση με τους πολίτες, που θα αξιοποιεί το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, που θα υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο λήψης τους (όλα στο διαδίκτυο).

Η πρότασή μας είναι συνισταμένη πολλών συνιστωσών. Κοινωνική ευαισθησία, οικολογική συνείδηση, αναπτυξιακή προοπτική, ποιότητα ζωής και καθημερινότητα συγκροτούν το πλέγμα της δικής μας πρότασης.

Η μάχη τώρα ξεκινά. Θα είναι δύσκολη καθώς έχουμε απέναντί μας καθεστηκυίες νοοτροπίες, δίκτυα συμφερόντων, παγιωμένους συσχετισμούς. Ο αγώνας μας θα είναι καθαρός, χωρίς ύπουλα χτυπήματα αλλά θα είναι σκληρός. Θα έχει χαρακτήρα πολιτικό αλλά και ελεγκτικό, καθώς οι διοικούντες ξαναζητούν την ψήφο.

Αφήστε πίσω σας δήθεν εκλογικούς αναλυτές που εμφανίζουν από τώρα τα αποτελέσματα. Αφήστε πίσω σας τον παλαιοκομματισμό και κοιτάξτε μπροστά. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία αυτή να σπαταληθεί. Αξίζουμε πολλά μπορούμε-περισσότερα.

 

Μετά τιμής
Χριστίνα Αλίρη, 
Υποψήφια δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Facebook

KOINONIA-POLITON on Facebook

Φωτογραφίες

ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(ΠΑΣΟΚ) ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΔΩΡΑ ΝΟΜΑΡ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΕ 4-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
MAZI ME TON ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ CHRIS SPYROU
ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.ΑΘΗΝ

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις