ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα το 1953. Απ΄ όταν κατάλαβα τον  εαυτόν μου είχα ένα όραμα: Να γίνω μηχανικός αεροσκαφών (είχα πάντοτε την μηχανολογία στην καρδιά μου, και έχω τροποποιήσει αρκετά μηχανήματα, πέρα από τα στάνταρ του κατασκευαστή, που βρίσκονται σε λειτουργία ακόμη…). Δυστυχώς οι δύσκολες συγκυρίες της εποχής δεν μου έδωσαν αυτή τη χαρά και ασχολήθηκα με την Τυπογραφία.

Αναλυτικά

http://aka-news.gr/


 

 • Σαν στρατιώτης, υπηρετώ τον πρώτο χρόνο στην Ελλάδα και το υπόλοιπο της θητείας μου πηγαίνω να το υπηρετήσω στην δεύτερη Πατρίδα μας, την Κύπρο. Εκεί με βρίσκει ως επιλοχία του 6ου Λόχου, η ύπουλη, καταχθόνια και… βρώμικη (από πάσης πλευράς) εισβολή των Τούρκων. Ενώ τις 4 πρώτες μέρες τους είχαμε πάρει «φαλάγγι», η… εκεχειρία που ζήτησαν οι γείτονες για… διαπραγματεύσεις, τους έδωσε την δυνατότητα να κατεβάσουν στο όμορφο νησί της Αφροδίτης 200.000 στρατό, αναρίθμητα τανκ(ς) (πάνω από 200), σύγχρονο πολεμικό υλικό και με την επανέναρξη των πολεμικών συγκρούσεων (αφού οι… «διαπραγματεύσεις» είχαν αποτύχει), από αέρος με συνεχή «κύματα» εφορμήσεων των αεροσκαφών τους, τη θάλασσα με τ΄ αναρίθμητα πλοία τους, από την στεριά με θωράκιση των δυνάμεων τους με  τ΄ ατσάλινα τανκ(ς),  ενώ ακολουθούσαν τα οχήματα που μετέφεραν το προσωπικό των… Μεχμετζίκ, αλλά και με άλλα όπλα, όπως  πυροβόλα και όλμους μεγάλης εμβέλειας, «κατάφεραν» ν΄ ανατρέψουν τα δεδομένα και να καταλάβουν το 40% του όμορφου νησιού μας. Φυσικά αυτή τους την «επιτυχία» δεν την κέρδισαν χωρίς θυσία. Πλήρωσαν πολύ ακριβά το τίμημά τους. Όμως και οι Έλληνες «πληρώσαμε» το δικό μας τίμημα (αυτή είναι η… κατάρα του πολέμου). 35 χρόνια μετά και η Κύπρος μας στενάζει ακόμη κάτω από την μπότα του βάναυσου κατακτητή, ο οποίος θέλει να… εκσυγχρονιστεί και να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε.!..
 • Μετά την απόλυσή μου απ΄ το στρατό, μετά από 31 μήνες χωρίς φυλακή(!) και χωρίς την παραμικρή αποζημίωση από την… «μητέρα Πατρίδα», -(σ.1: μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα, αλλά τι μπορεί να κάνεις εσύ γι΄ αυτήν…), (σ.2: αλήθεια πόσοι εκ των σημερινών εκπροσώπων μας του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  δεν έχουν πάει να υπηρετήσουν την πατρίδα, αλλά… «μπορούν» να την υπηρετούν μέσα από την Μητρόπολη της Δημοκρατίας;;;)-, εργάζομαι αρχικά (1975) ως τεχνικός Τύπου στην πρωτοεμφανιζόμενη εβδομαδιαία εφημερίδα «ΜΑΧΗ» -από το 4ο φύλλο- και αργότερα βάζω σε λειτουργία τις λινοτυπικές μηχανές, (σ.: «κομπιούτερ» της εποχής!..), αρχικά στην  αρχαιοτέρα εφημερίδα της περιοχής μας το «ΘΑΡΡΟΣ», με ιδιοκτήτη τον αείμνηστο Δικηγόρο Γιάννη Αποστολάκη και ένα χρόνο αργότερα της μεγαλύτερης εφημερίδας, τη «ΣΗΜΑΙΑ», ιδιοκτησίας τότε του αείμνηστου Γιάννη Μιχαλακέα. (σ.: οι μηχανές είχαν δοθεί επί σχεδίου «Μάρσαλ»).
 • Το 1987 γίνομαι ελεύθερος επαγγελματίας (Τυπογραφείο – Εκδόσεις)  όπου εκεί εκδίδεται ως εβδομαδιαία η μεγαλύτερη, σήμερα, εφημερίδα της Μεσσηνίας, η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», εις την οποία είχα  και μία μικρή στήλη ως συντάκτης. Λίγο καιρό αργότερα που γίνεται ημερησία, εντάσσομαι ως τεχνικός Τύπου στο δυναμικό της.
 • Όμως το… «μπόλιασμα» της δημοσιογραφίας ήταν αρκετά ισχυρό και το 1978 γίνομαι συνεργαζόμενος αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας «ΣΗΜΑΙΑ» (η εφημερίδα βάζει για ΠΡΩΤΗ φορά αθλητικό περιεχόμενο στις στήλες της).
 • Λίγους μήνες αργότερα εκδίδω την δική μου εφημερίδα, την Μεσσηνιακή «ΠΑΤΡΙΔΑ».
 • Ένα χρόνο αργότερα, αναλαμβάνω ως αρχισυντάκτης του μοναδικού, τότε, μεσσηνιακού περιοδικού «ΦΛΑΣ» της Μεσσηνίας το οποίο σημειώνει τεράστια επιτυχία (για να βρεις την ταυτότητα έπρεπε να… «περάσεις» από 16 σελίδες έγχρωμων διαφημίσεων)!..
 • Όμως, είναι η εποχή που η χώρα μας έχει περάσει πλέον στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω ιδιωτικών ραδιοφώνων και Τ.V.
 • Το 1990 – 1991 αναλαμβάνω το ενημερωτικό και ειδησεογραφικό τμήμα του  Ρ/Σ  «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», ενώ ακολουθούν:
 • 1990-1992: Ανταποκριτής του παμπελοποννησιακού τηλεοπτικού καναλιού «DRΤV».
 • 1992-1997: Ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού «SUPER ΜΕSSΙΝΙΑ FΜ».
 • 1998-2003: Επανέκδοση  της Μεσσηνιακής εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΔΑ».
 • 2003-2006: Συνεργάτης στον Ρ/Σ «ΝΙΚΗ» της Μεσσηνίας.
 • 2005-2010: Συμπαρουσιαστής της πολιτικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΠΡΟΒΟΛΕΣ» στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Μεσσηνίας «ΝΕΤ» (Νότια Ελληνική Τηλεόραση).
 • 2009-2010:  Έχω αναρτήσει την ηλεκτρονική μου εφημερίδα στο Internet με  τίτλο «Μεσσηνιακά ΓΕΓΟΝOΤΑ» (σ.: τα ηλεκτρονικά  της στοιχεία  είναι: aka-news.gr).
 • Ακόμη, έχω συνεργαστεί -δια μακρόν- με δύο παγκόσμιες συχνότητες, όπως της DW (Ντώυτσε Βέλλε) Κολωνίας με σωρεία εκπομπών κυρίως οικολογικού χαρακτήρα και ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου).
 • Σήμερα είμαι συνεργάτης - ανταποκριτής του Ρ/Σ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» που εδρεύει στο Σίδνεϋ Αυστραλίας και σε συνεργασία με το προεδρείο της Παμμεσσηνιακής  Ένωσης Νέας – Νοτίου Ουαλίας, (κ.κ. Γιάννη Τζεμόπουλο, Πρόεδρο και Κώστα Καποδίστρια, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων), κάθε Τρίτη στις 12 και με την αλλαγή ώρας στις 2 μετά το μεσημέρι ώρα Ελλάδος (9 βραδινή ώρα Αυστραλίας) κρατάμε έναν δίαυλο ανοικτό της ομογένειας με την μητέρα Πατρίδα και τανάπαλιν. (σ.: η εκπομπή ακούγεται ζωντανά σε όλη την υφήλιο μέσω INTERNET, αλλά και μέσα από την ηλεκτρονική εφημερίδα «Μεσσηνιακά ΓΕΓΟΝOΤΑ», με ηλεκτρονικά στοιχεία aka-news.gr).
 • Από το  2007 είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου.
 • Εκτός των ανωτέρω, ασχολούμαι από το 1980 και με την συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων. Έχω δε εκδώσει -μέχρι σήμερα- τέσσερα βιβλία, τα: «ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ», «Στην Ελλάδα μιλάμε ΚΑΙ Ελληνικά»(!), την «ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ» τα δύο τελευταία έχουν βραβευθεί από την ΔΕΕΛ (Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών), το μεν δεύτερο με το «Α' ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ» (2001), το δε τρίτο «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΚΟΤΙΝΟ» (2004). Ενώ το 2007 έκδωσα το 4ο βιβλίο με τίτλο «Ο ¨ΗΛΙΟΣ¨ ΕΓΕΙΡΕ ΝΩΡΙΣ...», (σ.: τα βιβλία «Στην Ελλάδα μιλάμε ΚΑΙ Ελληνικά»(!), και «Ο ¨ΗΛΙΟΣ¨ ΕΓΕΙΡΕ ΝΩΡΙΣ»… μπορούν να γίνουν σήριαλ και στην Τ.V.), τώρα βρίσκομαι στο στάδιο της δημιουργίας του 5ου βιβλίου μου με τίτλο «ΟΙ ¨ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ¨ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ» το οποίο πιστεύω -εκτός απροόπτου- σύντομα να βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία, ενώ η παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπως έχει γίνει και με  τ΄ άλλα μου βιβλία.
 • Επίσης το 1999 έθεσα υποψηφιότητα στην ΔΕΕΛ, εξελέγην και ήμουν Αντιπρόεδρος της Λογοτεχνικής Επιτροπής (και σήμερα Αντιπρόεδρος του  Δ.Σ. Παραρτήματος Μεσσηνίας), ενώ  στις τελευταίες εκλογές έθεσα υποψηφιότητα στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων, εξελέγην και είμαι μέλος της Διοίκησης.
 • Να σημειώσω, πως ό,που και ό,ποτε έθεσα υποψηφιότητα και σε οποιονδήποτε φορέα, ΕΞΕΛΕΓΗΝ παμψηφί, εκτός από τις τελευταίες εκλογές του 2009, που έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Βουλευτής και μέσα σε… 15 ημέρες, χωρίς γραφείο,  χωρίς καμία προβολή από τον τοπικό Τύπο, χωρίς  ουσιαστικά διαφημιστικό υλικό,  παρά μόνο με προσωπική επαφή, στις μισές, ίσως και λιγότερες περιοχές του νομού, ήρθα πρώτος και με διαφορά από τον δεύτερο και μέχρι τις 3.00΄ το πρωί ήμουν Βουλευτής και από εκεί και μετά… ανατράπησαν μυστηριωδώς τα γεγονότα!..
 • Ακόμη -όπως  σας προανέφερα- έχω πολεμήσει το 1974 στον πόλεμο της Κύπρου, κατά των τούρκων εισβολέων και είμαι εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μεσσηνίων Αγωνιστών - Πολεμιστών Κύπρου '74 στο Νομό μας, ενώ  είμαι και Πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης του υπό ίδρυση  τοπικού Συλλόγου Μεσσηνίων Αγωνιστών - Πολεμιστών Κύπρου 1974.
 • Τέλος έχω  θητεύσει -από διάφορα πόστα- στον πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής μας «ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ», (όπως Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων).
 • Ήμουν παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικών Δήμητρα (Μιμή) Σαραντέα -28 χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου-, όμως,  δυστυχώς «έφυγε» από κοντά μου, σε ηλικία μόλις 46 ετών, σ΄ ένα ταξίδι χωρίς… επιστροφή στην αγκαλιά των αγγέλων, το 2005, μετά από 5ετή ταλαιπωρία με την επάρατη νόσο.
 • Έχω μία κόρη (την Ελευθερία) 26 ετών, καθηγήτρια αγγλικών και αυτή, η οποία μιλάει 4  γλώσσες.

 

Φωτογραφίες

ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

 • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
 • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
 • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
 • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
 • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
 • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
 • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
 • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις