ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

[8596 εμφανίσεις]
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Παντρεμένος με την Ιατρό, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ, Τάνια Αρβανιτίδου και έχουν δυο κόρες, την Αργυρή, Ιατρό και τη Δήμητρα, Πολιτικό Μηχανικό και δύο εγγονές τη Δανάη και τη Νεφέλη.
ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε το αγροτικό του στο Σανατόριο Λαμίας και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε ως Ειδικός Παθολόγος-Νεφρολόγος. Τις σπουδές του ακολούθησε μετεκπαίδευση, στη Νεφρολογία ως Πανεπιστημιακός βοηθός με υποτροφία του Ι.Κ.Υ στο Λονδίνο. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1976 έως τις αρχές του 2004, εργάστηκε στο Β' Νοσοκομείο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «ΠΑΝΑΓΙΑ», όπου δημιούργησε εκ βάθρων την υπάρχουσα σήμερα Νεφρολογική Κλινική με τέσσερα επιμέρους τμήματα, από τις μεγαλύτερες της χώρας μας, ως Επιμελητής στην αρχή και από το 1987 ως Διευθυντής, με διακοπή ενός έτους, λόγω της συμμετοχής του στις Βουλευτικές Εκλογές του 2000.
ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Έλαβε μέρος σε 190 Εθνικά και Διεθνή συνέδρια, ενώ συμμετείχε ως μέλος των οργανωτικών επιτροπών, σε 13 Ευρωπαϊκά και Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια. Διετέλεσε Πρόεδρος στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας που πραγματοποιήθηκε το 1996, στην Ακτή Σάνη Χαλκιδικής. Περισσότερες από 280 επιστημονικές εργασίες του δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 70 διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη χορήγηση της ειδικότητας της Νεφρολογίας για 10 χρόνια. Κοντά του ειδικεύτηκαν 35 γιατροί, εκπονήθηκαν 21 διδακτορικές διατριβές και περισσότεροι από 200 γιατροί μετεκπαιδεύτηκαν για δυο εως έξι μήνες, ενώ παράλληλα διενήργησε μετεκπαιδευτικά μαθήματα διάρκειας άνω των 1800 ωρών.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Για την ποικιλότροπη προσφορά του στο συνάνθρωπο, του απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις από διάφορες οργανώσεις και συλλόγους, όπως η Ένωση Νεφροπαθών Βορείου Ελλάδας, η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, η Ένωση Ελλήνων Νεφρολόγων, ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος «ο Αριστοτέλης», ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ.α.
ΑΙΡΕΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Διετέλεσε πρόεδρος κατά τα έτη των σπουδών του, του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής, του Συλλόγου Φοιτητών Βορείου Ελλάδας και του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, «ο Ιπποκράτης». Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωση Παθολόγων Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Σ.Ι.Ν.Ι.Β.Ε.Θ. και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον Π.Ι.Σ. επί 10 χρόνια. Στην Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία από το 1978 έως το 1996 διετέλεσε Ταμίας, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Για διάστημα 4 ετών, διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων νεφρολόγων και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην UEMS.
ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Χαλκιδικής στις εκλογές του 2000, στις οποίες κατετάγη πρώτος επιλαχών, με πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο εκλεγέντα. Από την επόμενη μέρα των εκλογών, είχε καθημερινή επαφή με τον κόσμο της Χαλκιδικής στα πολιτικά του γραφεία και μέχρι το Μάρτιο του 2004, περισσότεροι από 6000, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας συμπολίτες του, έχουν διευκολυνθεί σε ιατρικά και όχι μόνο προβλήματα. Πρόβαλλε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2000-2004, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην τότε υπάρχουσα Κυβέρνηση, με συνεχείς συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά του Νομού Χαλκιδικής, με άρθρα και ομιλίες μέσω των τοπικών ραδιοφώνων, εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών του Νομού. Στις Βουλευτικές εκλογές του 2004 , εξελέγη πρώτος Βουλευτής Χαλκιδικής, λαμβάνοντας 20.339 ψήφους (50% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Χαλκιδικής). Ως μέλος της παρούσας Βουλής, συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών.
 
 
 
 
Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ: ΑΡΓΥΡΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1940 (08/04/1940)
ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 70, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 54635
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:             2310-228685                  6972929903      
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: e-mail: [email protected], www.vagionas.gr

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας