ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

[16043 εμφανίσεις]
Γιάννης Βλατής

Ο Γιάννης Βλατής γεννήθηκε στο Βελβεντό το 1956. Γονείς του ο γιατρός Νίκος Βλατής και η Κατερίνα. Είναι παντρεμένος με την εφοριακό Ερμιόνη Αλεξίου και έχουν δύο παιδιά, την Κατερίνα οδοντίατρο και το Νίκο φοιτητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης.Ο Γιάννης Βλατής ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του το 1974 στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, ενώ στη συνέχεια φοίτησε στη σχολή  Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, από όπου και πήρε το δίπλωμά του το 1980.

 

 Ο Γιάννης Βλατής κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του σπουδών ανέπτυξε αξιόλογη συνδικαλιστική δράση και ήταν μέλος του πρώτου μεταπολιτευτικού Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών και Σπουδαστών νομού Κοζάνης (1974-1975). Εκείνη την κρίσιμη περίοδο ανέπτυξε ιδιαίτερα έντονη παρουσία και δραστηριότητα στην πόλη της Κοζάνης, ενώ διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης (1977-1980). Από το 1981 μέχρι το 1983 υπηρέτησε τη στρατιωτική  θητεία του στο στρατό Ξηράς.

Ο Γιάννης Βλατής είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κοζάνης και μέλος της σπουδάζουσας νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη το 1974, ενώ διετέλεσε μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ Ξάνθης (1977-1980) και Κοζάνης (1984-1990), υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Γραμματεία.

Την περίοδο 1984-1990 υπήρξε στέλεχος του Δημοκρατικού Προγραμματισμού στη Νομαρχία Κοζάνης, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες που διαμόρφωσαν  τις κατευθύνσεις ανάπτυξης του νομού.

Από το 1990 εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κοζάνης (πρώτος σε ψήφους το 1994, το 1998 και το 2002), συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια των μεγάλων πρωτοβουλιών που λήφθηκαν αυτή την περίοδο. Από τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας βάζει τη δική του σφραγίδα στην εκτέλεση όλων των αναπτυξιακών έργων που άλλαξαν την όψη της πόλης. Αντιπρόεδρος από το 1991 και στη συνέχεια Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του πρωτοποριακού έργου της Τηλεθέρμανσης και την επίλυση των χρονίων προβλημάτων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης. Τη διετία 1997 – 1998 διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) νομού Κοζάνης, ενώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) όλης της χώρας, έρχεται σε επαφή και προωθεί λύσεις για τα προβλήματα όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Από το 2001 έως το Φλεβάρη του 2004 ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, μέλος του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Υ.Π  Δυτ. Μακεδονίας, του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Κοζάνης, της ΔΕΠΕΠΟΚ Α.Ε, πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κοζάνης κ.α.

Συμμετείχε επίσης ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Τεχνικό Συμβούλιο της «Εγνατίας Οδού».

Ο Γιάννης Βλατής κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος Βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2000 και εκλέγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κοζάνης στις εθνικές εκλογές του 2004.

Ως Βουλευτής συμμετέχει στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και στην επιτροπή για τη μετανάστευση της Βουλής των Ελλήνων.

Το 2006 ορίζεται από τη Βουλή εκπρόσωπός της στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τις απαγωγές πολιτών, τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε η CIA στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιάννης Βλατής ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2007 και ορκίστηκε βουλευτής μετά τις ευρωεκλογές του 2009 αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 

 

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

Επικοινωνία

Διεύθυνση: 
Μακεδονομάχων 4
Τηλέφωνο: 
2461021919 - 49151 Fax:2461040142
Στ. Επικοινωνίας: 


Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας