ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

[445 εμφανίσεις]
Εικόνα άρθρου

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Στον κόσμο των επιστημών,της τεχνολογίας,των οικονομικών,των τεχνών,κλπ.,η Ελληνική γλώσσα διεθνώς αποτελεί την σπονδυλική στήλη κάθε λεξικού και εγκυ κλοπαίδειας και το θεμέλιο όλου του γλωσσικού πολιτισμού, είτε στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ρωσική,και λοιπές γλώσσες.

Η Ελληνική γλώσσα αποτελεί μοναδικό θησαυρό που δυστυχώς διαχρονικά τα απο στεωμένα εκπαιδευτικά συστήματα της χώρας μας,κυριολεκτικά,την έχουν<<θάψει>> μετατρέποντας τα Ελληνόπουλα σε άτομα με σοβαρό το φαινόμενο της λεξιπενίας.

Στο Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας προβλέπεται η δημιουργία ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕ ΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στον Πειραιά, όπου στην Σχολή αυτή θα παρακολουθούν σεμινάρια (π.χ.διάρκειας 30 ημερών)Ελληνομαθείς από όλα τα μέρη του κόσμου (φοιτητές και καθηγητές Ξένων Πανεπιστημίων,μέλη Διεθνών Συνδέσμων Αρχαιολόγων,Ιατρών,Ιστορικών,Ομογενείς της Ελληνικής διασποράς, κλπ.),με διδά σκοντες ειδικούς καθηγητές,Έλληνες και Ξένους γλωσσολόγους κύρους, με αντι κείμενα διδασκαλίας την Ετυμολογία της Ελληνικής γλώσσας, εξελικτική πορεία της Ελληνικής Γλώσσας,Σχέση Αρχαίας και Νεώτερης Ελληνικής Γλώσσας,κλπ,με εφαρ μογή στις αντίστοιχες επιστήμες και γλώσσες των συμμετεχόντων.

Το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας θα λειτουργεί όλο τον χρόνο και αρχικά προ-βλέπεται ο αριθμός των συμμετεχόντων να ανέρχεται κάθε μήνα στους 1.000(χίλιους) θα χρεώνονται δε σε κάθε συμμετέχοντα λογικά δίδακτρα.

Τα οφέλη για τον Πειραιά θα είναι πολλαπλά: Μέρος των διδάκτρων θα καλύπτει τα Έξοδα Λειτουργάς του Κέντρου αλλά και τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συμ μετεχόντων σε πιστοποιημένα και συμβεβλημένα με το Κέντρο Ξενοδοχεία του Πει ραιά. Επί πλέον,η τοπική οικονομία θα τονωθεί και η τοπική αγορά θα αναθερμανθεί (εστιατόρια,καταστήματα τουριστικών ειδών,καταστήματα Ελληνικών παραδοσια κών προιόντων,τουριστικά πρακτορεία,ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία, κλπ.).

Το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας που θα ιδρυθεί στον Πειραιά(και που θα εί ναι αυτοχρηματοδοτούμενο,με αρχική βασική χρηματοδότηση από την ΕΕ),φιλοδοξεί νά αποτελέσει το μοναδικό σε όλη την Ευρώπη,και θα γίνει ο φάρος που θα δείχνει ότι η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, πα ραμένει ο βασικός τροφοδότης όλων των πολιτισμών.

Οσο αφορά τον χώρο εγκατάστασης του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ <<ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙ

ΡΑΙΑ>>προτείνει να αξιοποιηθεί ο ΠΥΡΓΟΣ –ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ,ο οποίος διαθέτει 25 ορόφους και παραμένει από το 1974 εγκαταλειμένος ,χρησιμο ποιούνος μόνο ως Διαφημιστικό Ταμπλώ. Θα αξιοποιήσουμε μάλιστα τις προτάσεις του Διεθνούς Διαγωνισμού Αρχιτεκτόνων για την <μεταμόρφωση>του Πυργου-Φάντασμα του Πειραιά σε λειτουργικό και ευχάριστο χώρο(π.χ.δεκάδες κεραίες να εγκαταστα θούν στην ταράτσα του Κτιρίου,οι οποίες θα κινούνται με την βοήθεια του ανέμου,και με ειδική εγκατάσταση,η αιολική ενέργεια θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική για τις ανάγκες του κτιρίου.Επίσης,λόγω του ύψους του Πύργου και της απόστασής του από την θάλασσα ο Πύργος του Πειραιά έχει γίνει ήδη εικονικός φάρος του Λιμανιού).

ΤΕΛΟΣ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟ ΛΟΓΟΥΣ.ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ<<ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ>>.

ΔΡΑΓΑΤΣΗ 8 ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

ΚΙΝΗΤΟ :6970925973

Εmail:[email protected]

No votes yet

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας