Δημοκρατικοί, Κόμμα Πολιτών

Δημοκρατικοί, Κόμμα Πολιτών

 

Οι Δημοκρατικοί είναι ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 με έδρα την Αθήνα και έμβλημα το κλαδί της ελιάς. Η πολιτική φιλοσοφία των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το ίδιο το κόμμα, στηρίζεται στο μέτρο και απέχει εξ ίσου από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, απορρίπτει δογματισμούς, ιδεοληψίες και μονομέρειες. Οι Δημοκρατικοί υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις ευρωεκλογές, η οποία απερρίφθη από τον Άρειο Πάγο, ενώ το κόμμα συμμετείχε κανονικά στις εθνικές εκλογές του 2009.

 

Βασική Σελίδα     Η ταυτότητά μας     Οι Προτάσεις μας     Οι θέσεις μας     Επικαιρότητα     Συμμετοχή     Δελτία Τύπου

 

 

 

 

 

 

dimokratikoi-logo-top

Αναλυτικά

Ιστορικό και Στόχοι

Οι Δημοκρατικοί προήλθαν από διαδικασίες ανοιχτής ηλεκτρονικής διαβούλευσης και διαλόγου μεταξύ πολιτών.

Κεντρικοί στόχοι

Σύμφωνα με τις διακηρύξεις του κόμματος οι κεντρικοί του στόχοι είναι:

  1. O ριζικός διαχωρισμός των εξουσιών
  2. Η εξάλειψη του πελατειακού συστήματος
  3. Η κατάργηση της οικογενειοκρατίας
  4. Η συνεχής και άμεση συμμετοχή των πολιτών στην διακυβέρνηση της χώρας

Το κόμμα

Οι Δημοκρατικοί αυτοπροσδιορίζονται ως ένα ανοιχτό κόμμα πολιτών. Το καταστατικό του αποτελεί ένα μοντέλο οργάνωσης και ενεργοποίησης των μελών του κόμματος, μέσα από ομάδες εργασίας στις οποίες οι ίδιοι κρίνουν ότι διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία να συμμετέχουν. Η ηγετική ομάδα των Δημοκρατικών, η οποία διαμορφώθηκε από διαδικασίες αυτο-οργάνωσης των ιδρυτικών μελών, αποτελείται από πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.


 

Στο Facebook

Κανάλι YouTube

Σχετικές Δημοσιεύσεις