Δώστε στη Γερμανία μια ευκαιρία...

Εικόνα άρθρου
«Εγώ δεν θα είχα εντάξει τους Έλληνες στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο πρώην Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ στην Bild, αλλά «...αν βρισκόμουν σήμερα στην εξουσία θα προσπαθούσα να εμπιστευθώ τις υποσχέσεις τις Αθήνας».
Στην ίδια συνέντευξη και στο ερώτημα γιατί οι Γερμανοί φορολογούμενοι  πρέπει να πετάξουν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, απάντησε: 

«Η Ευρώπη πρέπει να εμφανιστεί ενωμένη και ικανή να λύσει τα προβλήματά της, ειδάλλως δεν θα μπορούμε να παίξουμε κάποιο ρόλο μεταξύ των μελλοντικών μεγάλων δυνάμεων, μεταξύ Ινδίας και Κίνας, της Ινδονησίας και των ακόμη ισχυρών ΗΠΑ.

Εάν αυτό δεν το καταλάβουν αυτοί που είναι σήμερα στην πολιτική εξουσία, δεν βλέπω μοίρα για την ήπειρό μας
». 

Μπήκαμε, δύσκολα μπορούν να μας βγάλουν, καθώς κάθε τέτοιο εγχείρημα θα μοιάζει με την αναζήτηση του δικού μας αυγού από ομελέτα που έχει ήδη ψηθεί.

Δεν μπορεί όμως η Ευρώπη να παίξει οποιοδήποτε ρόλο πολιτικό και οικονομικό, όταν κάποια ή έστω κάποιες μακρινές επαρχίες της,  κυβερνώνται από τοπικές επιχειρηματικές  ολιγαρχίες, επαγγελματικές συντεχνίες και παρασιτικά συνδικάτα  με ήθη και κανόνες  μαφίας...

Χρειάζεται κράτος δικαίου και κοινωνίας πολιτών με ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατία.

Αυτοί που επέλεξαν να προχωρήσουν στο ευρώ στις μέρες της ευημερίας ήξεραν πως δεν υπάρχει πόρτα εξόδου. Τόσο η κα Μέρκελ όσο η εγχώρια ηγεσία της πελατείας και των συντεχνιών το αντελήφθησαν μετά από δέκα και πλέον χρόνια.

Το κόστος εξόδου πλέον είναι ανυπολόγιστο για όλους. Έτσι ο δρόμους που μένει είναι του rebrandingGreece... Να επαναλανσάρουμε το ελληνικό εμπορικό  σήμα.

Μάχες οπισθοφυλακής...

 

Η οπισθοφυλακή του πελατειακού παρασιτισμού και του επιχειρηματικού κοτσαμπασισμού που αγωνίζεται  για την διατήρηση των οθωμανικών και βαλκανικών δομών στη χώρα, πιάστηκε από τη δραχμή στην  ύστατη προσπάθεια αντίστασης.

Αγνοούν τη ρήση του μεγάλου δικού μας φιλόσοφου: «Δεν μπαίνεις στο ίδιο ποτάμι δυο φορές, άλλα νερά κυλάνε κάθε φορά».
 

Ούτε στην ίδια δραχμή μπαίνεις δυο φορές... πόσο μάλιστα σε δυο διαφορετικές εποχές. Μετά από κάθε χρεοκοπία η Ελλάδα ξεκίναγε με μια νέα δραχμή, εκ του μηδενός, εν μέσω συνθηκών αδυναμίας καταβολής μισθών ακόμη και σε ελάχιστους δασκάλους, αστυνόμους και στρατιωτικούς.
Οι πλέον σχιζοειδείς εκδοχές της αντιμνημονιακής αριστεράς και δεξιάς, ψαρεύουν στα θολά νερά, προτάσσοντας το  ναι στο ευρώ, αλλά χωρίς μεταρρυθμίσεις και ανταγωνιστικότητα,   αλλά με επιπλέον δανεικά για την δημιουργία θέσεων εργασίας για πωλητές ακριβών γερμανικών αυτοκινήτων,  έτοιμων ρούχων από το Ζάρα και κινέζικων επίπλων με σουηδική σχεδίαση...

Πωλούν σε απεγνωσμένους ανθρώπους που χάνουν την εργασία τους ελπίδες πως υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί η ευημερία με δανεικά. Όπως οι κομπογιαννίτες δεν διστάζουν να πουλήσουν σε καρκινοπαθείς μαντζούνια και εικονίσματα.
 

Δεν υπάρχει χρόνος
 
Όσο πιο γρήγορα κάνουμε κατανοητό στους εαυτούς μας και τους άλλους πως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στο πουθενά, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει η πτώση και θα ξεκινήσει η ανάκαμψη.

Όσο πιο νωρίς, τόσο από πιο ψηλά θα ξεκινήσει η ανάκαμψη, σε ό,τι αφορά το βιοτικό επίπεδο και το επίπεδο των μισθών.

Δώστε μια ευκαιρία στη Γερμανία
 

Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, είναι το σύνθημα μιας ομάδας Ελλήνων, από αυτούς που τους τρέμει η υφήλιος, όχι στα λόγια, αλλά από σεβασμό για τις πράξεις τους.

Η Ελλάδα αν καταφέρει και παραμείνει στον ανεπτυγμένο κόσμο με ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της όπως είναι ένα ισχυρό νόμισμα, που αγοράζει φθηνά πρώτες ύλες και πουλά ακριβά την εργατική και πνευματική δύναμη των πολιτών της, έχει περισσότερα πλεονεκτήματα στο καινούργιο πλανητικό κόσμο, απ’ ό,τι οι βόρειες επαρχίες της Ευρώπης που έχουν μάθει απλά  να κατασκευάζουν μηχανήματα ακριβείας και αυτοκίνητα πολυτελείας.

Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών δείχνει πως μηχανήματα ακριβείας και αυτοκίνητα πολυτελείας, μπορεί να κάνουν πολλοί λαοί σε τιμές πολύ χαμηλότερες. Αργά ή γρήγορα, όπως έγινε και με την Ιαπωνία, η Κίνα θα παράγει αξιόπιστα μαραφέτια, μετά η Ινδία, μετά η Ινδονησία και ίσως μετά η Αφρική.

Πλούσιο παρελθόν και ονειρεμένο παρόν όμως δεν μπορεί να παράγει κανένας. Η πρώτη ύλη υπάρχει στην Ελλάδα,  απλά χρειάζεται μια περισσότερο επαγγελματική αξιοποίησή της. Αφήστε τα ρουλεμάν χωρίς τριβή, και τα  πετρέλαια για τους «μουτζούρηδες»,  το πνεύμα και ο ήλιος είναι τα υλικά της ευημερίας στον τόπο του Απόλλωνα. 
 

Σε λίγα χρόνια η μεσαία τάξη του πλανήτη θα είναι περί τα 3 δισ. άνθρωποι. Καθένας από αυτούς θα θελήσει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή του να επισκεφθεί την Ελλάδα και όχι τη Γερμανία ή το Καζακστάν. Τότε θα είναι η ώρα του συνθήματος: Δώστε στη Γερμανία μια ευκαιρία...

Το «πετρέλαιο» και τα «μερσεντές» της Ελλάδας τα βλέπουμε κάθε μέρα που ξυπνάμε και οι άλλοι τα ονειρεύονται κάθε βράδυ όταν  κοιμούνται. Απλά αφήνουμε τα ΠΑΜΕ, τους Αλέκους, τους  Λυμπερόπουλους, τους Πατούληδες, Λουράνδους,  Φωτόπουλους και τους Ψωμιάδηδες να τα κακοποιούν και να μας καταστρέφουν...

 

Πηγή:www.capital.gr 

No votes yet

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις