ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!

Εικόνα άρθρου

                       20/03/2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΑΒΕ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ:Σήμερα 19/03/2012, μετά από 112 χρόνια συνεχούς παρουσίας, συμμετοχής και προσφοράς στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας και την έθεσε σε ειδική εκκαθάριση με το σκεπτικό ότι δήθεν η Τράπεζα αδυνατεί να αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 1.108.000€!

Φανταστείτε λοιπόν ότι την ίδια στιγμή που έχει αποφασιστεί και επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών Τραπεζών με κεφάλαια 48 δισεκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα τραπεζών με αρνητικά ίδια κεφάλαια, ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας που έχει θετικά ίδια κεφάλαια και το απαιτούμενο ποσό των 1.108.000€ είναι ένα ελάχιστο ποσό. Και τούτο παρά το γεγονός ότι , εγκαίρως, από την 7/2/2012 η Συνεταιριστική Τράπεζα είχε υποβάλλει αίτημα για ενίσχυση από τον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος με προτεινόμενο ποσό 7.500.000€ και με προσφερόμενες ασφάλειες που σύμφωνα με τις ίδιες τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος συνιστούσαν ποσοστό κάλυψης τουλάχιστο 200%.

Σημειωτέον δε ότι το εν λόγω αίτημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας είχε υποβληθεί διότι από το τέλος Νοεμβρίου 2011, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας είχε αποκλειστεί από το Ευρωσύστημα, χωρίς ποτέ να μας κοινοποιηθεί η εν λόγω απόφαση και παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες αντλούσαν από το Ευρωσύστημα τεράστια ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, λοιπόν, κλείνει τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας για το ποσό των 1.108.000€, ενώ ήδη έχουν διατεθεί, και πολύ σωστά βεβαίως, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες PROTON και ΑΣΠΙΣ και ετοιμάζονται προς διάθεση 48 δισεκατομμύρια ευρώ και πολύ σωστά επισημαίνουμε για την ανακεφαλαιοποίηση του συνόλου των ελληνικών τραπεζών.

Γι αυτούς τους λόγους, η απόφαση αυτή είναι παράνομη, σκληρή, εγκληματική, άδικη και πάνω απ’ όλα ανήθικη. Η πολιτεία κλείνει τα μάτια στην οικονομική κατάσταση των υπολοίπων τραπεζών και τις ενισχύει, ενώ δείχνει το σκληρό της πρόσωπο μόνο στις μικρές τοπικές Συνεταιριστικές Τράπεζες. Όχι μόνο δεν βοήθησε η πολιτεία τις Τράπεζές μας με ενίσχυση ή με τεχνογνωσία, αλλά ούτε καν μας αντιμετώπισε ισότιμα και ισόνομα.

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες, πάντα λειτούργησαν σε όφελός τους και μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Οι Συνεταιριστικές τράπεζες πρέπει να μείνουν. Τα προβλήματα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλού βρίσκονται.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθειά μας για άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και να αγωνιστείτε μαζί μας ώστε το ίδρυμα που οι πρόγονοί μας με αίμα, θυσίες και αυταπάρνηση δημιούργησαν να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία μας.

Δημήτριος Σεϊντής


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

 

 

 

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ.

 

 

 

 

No votes yet

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις