ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Αρχικά, αποκτά το πτυχίο της Νομικής και στη συνέχεια το πτυχίο των Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ποινικό Δίκαιο και υποψήφιος διδάκτορας στο Συνταγματικό Δίκαιο, στην έδρα της Πολιτικής Ιστορίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Ως δικηγόρος ειδικεύτηκε στο Ποινικό Δίκαιο και σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και άσκησε δικηγορία από το 1985 έως το Μάρτιο του 2004. Υπηρέτησε την ενεργό δημοσιογραφία για 27 χρόνια και ως μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ απασχολήθηκε σε μέσα και εφημερίδες όπως ΒΡΑΔΥΝΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤV 100, FM 100.

Εξελέγη πρώτος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, του Σεπτεμβρίου 2007 και του Μαρτίου 2004. Για πρώτη φορά πολιτεύθηκε στις εκλογές του Απριλίου 2000 και είχε εκλεγεί δεύτερος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. Το φθινόπωρο του 2000 έχασε την έδρα του στο εκλογοδικείο (για κώλυμα που καταργήθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001).

Στην τελευταία κυβέρνηση διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μ.Μ.Ε., μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009.

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου 2009 και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του Προέδρου του κόμματος, διετέλεσε Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2010.

Διετέλεσε εκπρόσωπος της ΝΔ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπήρξε Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ καθώς και μέλος σε πολλές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Παράλληλα, υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας, Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο της Αλβανίας και Μέλος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Εθνικά Κοινοβούλια των Η.Π.Α., Ιράν, Ισραήλ και Βουλγαρίας.

Είναι το τρίτο ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας της Ν.Δ. στη Βόρειο Ελλάδα, μέλος της ΜΑΚΙ, μέλος της ΟΝΝΕΔ, μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το 1974. Υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) Δικηγόρων και Πολιτιστικών Φορέων της Ν.Δ.

Η συλλογή του Κώστα Γκιουλέκα
Επί τριάντα χρόνια συλλέγει ντοκουμέντα και κειμήλια από τις περιόδους των εθνικών Αγώνων (1821, Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912 - 1913, Μικρασιατική Εκστρατεία, Έπος 1940 – 1941 – Κατοχή).

Η συλλογή κυρίως, επικεντρώνεται στο Έπος του 1940 -'41. Το 2004 παρεχώρησε τη συλλογή του στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με τίτλο « Έτσι Πολεμήσαμε 1940 – 41». Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τον Οκτώβριο του 2005.

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

  Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

  Επεξεργασία Προφίλ

  Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
   
  Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
  Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

  Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

  για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

  Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

  Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας