ΓΛΥΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΛΥΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Θέτοντας ως υπέρτατο στόχο μου την υπηρεσία μιας γόνιμης, ασυμβίβαστης και πάνω από όλα αδιάφθορης πολιτικής, θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα κοινού προβληματισμού, όπως η κοινωνική μέριμνα, το περιβάλλον, η οικονομία, η ανεργία, αλλά και για όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας, που απασχολούν όλους μας, ως ενεργούς πολίτες.
Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη είμαι επίσης με τα θέματα της παιδείας, του πολιτισμού, της νεολαίας, της τρίτης ηλικίας αλλά και με τα εθνικά μας θέματα.

Με εκτίμηση,
Κατερίνα Γλυκού - Φωτεινιά

 

Αναλυτικά

Μια ασυμβίβαστη Διανοούμενη στην Πολιτική

 • Διδάκτωρ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
 • τ.Λέκτωρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας Birmingham Αγλλίας
 • Πτυχιούχος Αγγλικής και Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογ
 • Επιτιμος Διδακτωρ Δημοσιογραφιας και ΜΜΕ
 • Υποψήφια Βουλευτής ΄Β Αθηνών ΝΔ (2009)
 • Δημοτική Σύμβουλος Ηλιούπολης
 • τ.Πρόεδρος Ν.Π.Ι.Δ. - Κ.Ε.Δ.ΗΛ
 • τ.Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ - ΚΑΠΗ Ηλιούπολης
 • Σημερινή ιδιότητα στο Δ.Σ.: Πρόεδρος "ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε." (Ν.Π.Ι.Δ)

Με Συνέπεια, Ήθος και Όραμα

Με μια εξαιρετικά αξιοζήλευτη ακαδημαϊκή καριέρα και ένα σημαντικό συγγραφικό και εκδοτικό έργο, η Δρ. Γλυκού – Φωτεινιά Αικατερίνη έχει αποφοιτήσει ως αριστούχος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αγγλική και Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία, στην Ιστορία και Αρχαιολογία – και μεταξύ άλλων – έχει χρηματίσει Λέκτωρ στην Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία (Πανεπιστήμιο του Birmingham Αγγλίας), Διδάκτωρ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και Επίτιμος Διδάκτωρ Δημοσιογράφος και ΜΜΕ Παρισίων.

Μέλος πολλών Δ.Σ. Σωματείων και Συλλόγων και έχοντας μια μακρόχρονη πολιτική δράση ήδη από το 1998, η Δρ. Γλυκού έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τ.Ο. Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη. Μέλος επίσης του Δ.Σ. και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του 7μελούς Γυναικών της Β2 Νομαρχιακής της Ν.Δ. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Α.Κ.Μ.Ε.Ε. Ηλιούπολης.
Το 2002 ανακηρύσσεται β’ επιλαχούσα Νομαρχιακή Σύμβουλος Πειραιώς με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος είχε πάρει τότε ποσοστό 14% στην Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς.

Τον Απρίλιο του 2004 (και επί ένα 20μηνο) αναλαμβάνει Πρόεδρος και Επικεφαλής της Γραμματείας Μορφωτικών Υποθέσεων του ΛΑ.Ο.Σ. («σκιώδης Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού) αναπτύσσοντας μία ιδιαίτερα ενεργό δράση και συμβάλλοντας τα μέγιστα εις την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ευρωκοινοβούλιο. Στη συνέχεια διορίζεται Συντονίστρια της Γραμματείας Μορφωτικών Υποθέσεων του ΛΑ.Ο.Σ. και αναπτύσσει ιδιαίτερα ενεργό δράση στους τομείς της υπευθυνότητάς της και στα Εθνικά Θέματα και μετέπειτα αναλαμβάνει Τομεάρχης και Πρόεδρος της ΟΚΕ Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης του ΛΑ.Ο.Σ. («σκιώδης Υπουργός Εσωτερικών»).
Όλο αυτό το διάστημα (μέχρι τον Αύγουστο του 2007) είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. και παραμένει η μοναδική γυναίκα – μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΛΑ.Ο.Σ.

Τον Μάρτιο του 2004 κατέρχεται ως Υποψηφία Βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ.
Παράλληλα τον Οκτώβριο του 2005 κατέρχεται ως Επικεφαλής και Υποψηφία Δήμαρχος του Δημοτικού Συνδυασμού «Συναγερμός για την Ηλιούπολη» με το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ.

Τον Ιούνιο του 2006 αποφασίζεται και ανακοινώνεται η κοινή συνεργασία και συστράτευση της Δημοτικής της Παράταξης με τον Συνδυασμό «Νέα Δημοτική Κίνηση» του κ. Γιάννη Αναγνώστου, γεγονός το οποίο έπαιξε αποφασιστικό και ρυθμιστικό ρόλο στην επικράτηση της Παράταξης του νυν Δημάρχου, επιτυγχάνοντας – παράλληλα – η ίδια την μεγαλύτερη νίκη του ΛΑ.Ο.Σ. σε όλη την Ελλάδα, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την διάρκεια του 2007 η Δρ. Γλυκού υπήρξε επιτυχημένη Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Ηλιούπολης και το 2009 ανέλαβε Πρόεδρος της νεοσύστατης Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου της (Κ.Ε.Δ.ΗΛ.)
Από τον Φεβρουάριο του 2010 είναι Πρόεδρος της «ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.» του Δήμου Ηλιούπολης.

Τον Σεπτέμβριο του 2007, λόγοι αρχών και ηθικής τάξεως συντελούν στην απόφασή της να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., μια μόνο ημέρα πριν από την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο, ενώ ήταν προφανές ότι διεκδικούσε ήδη με αξιώσεις μία από τις δύο Βουλευτικές Έδρες του ΛΑ.Ο.Σ. στην Β΄ Αθηνών.

Η ίδια παραιτήθηκε από το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και προσχώρησε στην Νέα Δημοκρατία στέλνοντας μια αποφασιστική επιστολή (με fax) στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. – αλλά και σε όλα α Μ.Μ.Ε., - καταλήγοντας ως εξής:
«Παραμένω πάντοτε ασυμβίβαστη και με Σημαία μου την Αλήθεια, την Δικαιοσύνη, την Αξιοκρατία, την Ανιδιοτελή Προσφορά, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό».

Γαλουχημένη πάντοτε με τις πατροπαράδοτες ελληνοχριστιανικές αρχές και αξίες και ιδιαίτερα – ευαισθητοποιημένη στα Εθνικά θέματα, στα θέματα Νεολαίας, Παιδείας και Πολιτισμού και στα θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, η Δρ. Αικατερίνη Γλυκού – Φωτεινιά συνεχίζει πάντοτε ιδιαίτερα μαχητική, αληθινή και ασυμβίβαστη, (όπως η ίδια δηλώνει: «Δεν είμαι επαγγελματίας Πολιτικός, αλλά μια ερασιτέχνης ιδεολόγος»), διεκδικώντας μία θέση στην αχανή περιφέρεια της Β΄ Αθηνών, η οποία άλλωστε της αξίζει!

Φωτογραφίες

Με τον Έλληνα Πρέσβη Αλεξ. Ράλλη στην Πρεσβεία της Μάλτας
Με δημάρχους στην Μάλτα (Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ευρώπης)
Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων με τον Πρόεδρο του Συνεδρίου και τον Υπουργό
Συνάντηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών-Καθηγητών Πανεπιστημίου Birmingham στην Αθήνα
Με τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη
ΓΛΥΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΛΥΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΓΛΥΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

 • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
 • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
 • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
 • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
 • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
 • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
 • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
 • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις