ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ)

[10513 εμφανίσεις]
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ)

 Ο Γιώργος Κασαπίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1971.  Είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών (1996) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2000) του ιδίου πανεπιστημίου στην Αγροτική Οικονομία.

Παράλληλα με την έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών (1998), ανέλαβε την επιμέλεια και  παρουσίαση σε τοπικό κανάλι της τηλεοπτικής εκπομπής «Αναζητώντας τη Δήμητρα», με αντικείμενο αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα.  Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε και την επιμέλεια του ρεπορτάζ αγροτικής – περιβαλλοντικής πολιτικής για το δελτίο ειδήσεων του ίδιου καναλιού. 

Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών (2000), ίδρυσε γραφείο σύνταξης μελετών αγροτικών προγραμμάτων, με έδρα την Κοζάνη.  Στο πλαίσιο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, εργάσθηκε ως εκτιμητής ζημιών αγροτικών καλλιεργειών στον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ως συντάκτης αιτήσεων ΟΣΔΕ για λογαριασμό της ΕΑΣ Κοζάνης.

Οι κοινωνικές του ευαισθησίες και το αίσθημα ευθύνης για τα κοινά ήταν και οι  λόγοι για τους οποίους, μαζί με άλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ίδρυσαν το σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Α.Π.Θ., το 2000.  Επίσης, υπήρξε μέλος της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2000), ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Κοζάνης και του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Ν. Κοζάνης (2001), Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν/Α Κοζάνης (2002), αλλά και Σύμβουλος στο παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2003).  Όλες τις παραπάνω δραστηριότητες διατήρησε έως τις εθνικές εκλογές του 2004, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ν. Κοζάνης με τη νέα Δημοκρατία. 

Έκτοτε, συνεχίζει χωρίς διακοπή να εκπροσωπεί το Νομό του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς —πρώην Απόδημου Ελληνισμού— από το 2004.  Παράλληλα υπήρξε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, αλλά και Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας —με Γαλλία, Δανία, Ινδονησία, Κουβέιτ και Λίβανο— ενώ ως μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουγγαρίας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 2004 έως το 2009.

Το Δεκέμβριο του 2009, του ανατέθηκε από το νέο πρόεδρο της νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

  Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

  Επεξεργασία Προφίλ

  Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
   
  Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ) στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
  Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

  Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

  για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

  Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

  Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας