ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ

[989 εμφανίσεις]
ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Γεννήθηκα το 1962 στην Αθήνα από γονείς αγρότες βιοπαλαιστές. Έμαθα να δουλεύω κάθε καλοκαίρι από το δημοτικό, ως καφετζής, μπογιατζής, σιδεράς και αργότερα ταξιτζής.

Μεγαλώνοντας σπούδασα Οικονομικά (ΑΣΟΕΕ) καί πληροφορική (Μεταπτυχιακά Bradford Univ.) και εργάστηκα στο Κέντρο Έρευνας της ΑΣΟΕΕ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και στον Eυρωπαϊκό οργανισμό μετεωρολογικών Δορυφόρων EUMETSAT.
Διετέλεσα για 3.5 χρόνια ελεγκτής (Project controller) του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα δορυφορικού προγράμματος της Ευρώπης, το MSG (Meteosat Second Generation). Παράλληλα με τα συνεχώς επεκτεινόμενα καθήκοντά μου (χρονοπρογραμματισμό, οικονομικό προγραμματισμό, διαχείριση κινδύνου, εκθέσεις προόδου κλπ) εμπνεύστηκα λύσεις σε δύσκολα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η διαστημική βιομηχανία και τις κατοχύρωσα με διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Στην συνέχεια διαμόρφωσα ένα ολοκληρωμένο τεχνο-οικονομικό σχέδιο για την παροχή υπηρεσιών αναγόμωσης δορυφόρων με την ονομασία ΕΡΜΗΣ. Έγινα δεκτός να το παρουσιάσω στη DLR, σε διεθνή συνέδρια (AIAA) και στην Επιτροπή την Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνική χρήση του διαστήματος (UN-COPUOS). Παράλληλα προσφέρα μελετητικές και διαχειριστικές υπηρεσίες σε σχέση με την διαστημική έρευνα και τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, με πελάτες την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), την Thales-Alenia Space και ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης δορυφόρων.

Είμαι το 56ο μέλος του οργανισμού IAASS (Διεθνής Οργανισμός για την Πρόοδο της Ασφάλειας στο Διάστημα.) και έχω ιδρύσει το “Space Economy Movement” στο Linkedin.

Εκτός από τεχνοκράτης της οικονομικής, της πληροφορικής. και του διαστήματος έχω βαθιές πολιτικές ευαισθησίες. Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή πολιτική Διαστήματος έχω επανειλημμένα παρέμβει με επιτυχία στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο παρείχα μελέτες πληροφορικής σε εθελοντική βάση.
Επειδή όμως θλίβομαι βαθύτατα για την τεχνολογική και λοιπή θεσμική υστέρηση της Ελλάδας αποφάσισα πλέον να δράσω δυναμικά και στον χώρο καταγωγής μου. Το θεωρώ σχήμα οξύμωρο να ενδιαφέρομαι για το διάστημα και να μην ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου.

Είμαι μέλος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ από το 2009.

"Eίμαι οπαδός της θεωρίας του φαινομένου της πεταλούδας, του οποίου η προϋπόθεση είναι μόνο να επιλέξει κανείς τη σωστή ώρα και το σωστό τόπο για να δημιουργήσει κατακλυσμιαίες αλλαγές με μια μικρή αρχική «διατάραξη».
Η επιλογή μου να δεχτώ την πρόσκληση συμμετοχής στο συνδυασμό της «Δημιουργίας Ξανά!» και ειδικότερα η υποψηφιότητα μου στην Θεσπρωτία, αντιπροσωπεύει την πεποίθησή μου ότι είναι η κατάλληλη ώρα για δράση, με το σωστό όχημα ιδεών (ΔΗ.ΞΑ), στο κατάλληλο για μένα μέρος, στη Θεσπρωτία, γή των προγόνων μου (Σούλι)."

  Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

  Επεξεργασία Προφίλ

  Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
   
  Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
  Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

  Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

  για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

  Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

  Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας