ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 Για το Δημήτρη Λουκά η διεκδίκηση του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής αποτελεί μια νέα πρόκληση, αφού  ανοίγονται σημαντικές  προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης που όμως για να αξιοποιηθούν όπως λέει και ο ίδιος «είναι απαραίτητη η σύμπνοια, η δημιουργική διάθεση και η προσφορά όλων για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από την ευημερία και την προκοπή του τόπου και των κατοίκων της Λαυρεωτικής που αγκαλιάζει σήμερα  την Καμάριζα, την Κερατέα και το Λαύριο.»

 

Αναλυτικά

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Ο Δημήτρης Λουκάς του Ευαγγέλου γεννήθηκε στο Λαύριο το 1961 και είναι μόνιμος κάτοικος αυτής της πόλης.

Ο πατέρας του, συνταξιούχος σήμερα, εργάστηκε στα μεταλλεία του Λαυρίου. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στο στρατό ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός.

Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Κουλουριώτη, δασκάλα και έχουν δύο αγόρια, τον Ευάγγελο, ηλικίας 18 ετών, φοιτητή  και το Χρήστο 16 ετών, μαθητή Λυκείου.

Δάσκαλος στο επάγγελμα, εργάστηκε για μία εικοσαετία στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Λαυρίου. Από την εικοσαετία αυτή τα τελευταία έξι χρόνια ήταν Διευθυντής του Σχολείου του. 

Το σχολείο, υπό τη διεύθυνσή του, έγινε ένα από τα ελάχιστα πρότυπα ολοήμερα σχολεία της χώρας με  έντονη πολιτιστική και περιβαλλοντική δραστηριότητα, για την οποία το Σχολείο βραβεύτηκε πολλές φορές με βραβεία πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας. Με πρωτοβουλία του δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη διδακτική πράξη πολλές καινοτόμες διδακτικές μέθοδοι, με τη συμβολή  των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα,  με τη διπλή  ιδιότητα του παιδαγωγού και του διευθυντή ενθάρρυνε δημιουργικές πρωτοβουλίες των μαθητών με αποκορύφωμα τη δημιουργία Σχολικού Συνεταιρισμού. 

Ως δάσκαλος ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και πάλεψε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και για τα δικαιώματα του κλάδου των εκπαιδευτικών. Για τους αγώνες αυτούς τιμήθηκε από τους συναδέλφους του με την άκρως τιμητική θέση του Προέδρου του Συλλόγου των Δασκάλων «Κώστας Σωτηρίου» για μία τριετία. 

Ως ενεργός πολίτης ανέλαβε πρωτοβουλίες για σημαντικά προβλήματα που αφορούσαν τους συμπολίτες και την πόλη του. Συμμετείχε στη Νομαρχιακή Επιτροπή, καθώς και στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής.

 Ήταν και είναι μέλος πολλών οικολογικών οργανώσεων και εθελοντής για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

 Διεκδίκησε για πρώτη φορά το αξίωμα του Δημάρχου το 2002, όπου κατάφερε να εκλεγεί. Το ίδιο επανέλαβε τέσσερα χρόνια μετά, το 2006, οπότε και εξελέγη  για δεύτερη τετραετία δήμαρχος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Μέσα στην οκταετία της μέχρι τώρα θητείας αναγνωρίστηκε ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους η εργατικότητά του και  χαρακτηρίστηκε από το λαό του Λαυρίου ως ο Δήμαρχος των μεγάλων έργων, ο Δήμαρχος που δημιούργησε τις υποδομές της πόλης (δίκτυο αποχέτευσης, αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού, δίκτυο ύδρευσης, αντιπλημμυρικά), Ο ίδιος όμως θεωρεί ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της δημοτικής αρχής το μεγάλο κοινωνικό έργο του Δήμου, αφού στα οκτώ αυτά χρόνια υιοθετήθηκαν προγράμματα απασχόλησης και φροντίδας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα οποία συνεχίζονται παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

 Στη διάρκεια της οκταετίας  που διευθύνει το Δήμο Λαυρεωτικής, το Λαύριο καθιερώθηκε ως η «πόλη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού», αφού πολλά νέα σύγχρονα διδακτήρια κατασκευάστηκαν ενώ στον τομέα του πολιτισμού αξιοποιήθηκε το ταλέντο του έμψυχου δυναμικού της πόλης και παράλληλα τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους  στις δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Την ίδια ανάπτυξη όμως είχε και ο αθλητισμός, με νέες αθλητικές υποδομές  που φιλοξενούν σήμερα μεγάλες πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Σε όλο αυτό το διάστημα ο σημερινός Δήμαρχος Λαυρεωτικής δεν έπαψε να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του   και τη φροντίδα του για τις εκ διαμέτρου αντίθετες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού, τα μικρά παιδιά της προσχολικής ηλικίας και τα άτομα της τρίτης ηλικίας που απολαμβάνουν σήμερα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. 

 

 

Φωτογραφίες

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας