ΜΑΡΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

[22178 εμφανίσεις]
ΜΑΡΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ο παππούς μου Ευάγγελος Μαρούπας, μικρασιάτης – πρόσφυγας εγκαταστάθηκε στη Νίκαια (Παλιά Κοκκινιά), με όλη την οικογένειά του και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του. Σπούδασα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Είμαι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Συνδιευθύνω με τον ποινικολόγο ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΟΥΞΗ την δικηγορική εταιρία «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΟΥΞΗΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» με έδρα τον Πειραιά.
Τα τελευταία χρόνια συμμετείχα σε πολύκροτες δίκες (17 Νοέμβρη, Σάμινα Εξπρές, υπόθεση Βασδέκη, Καζίνο Πάρνηθας, απολυμένων ναυτικών της Royal, και εκατοντάδες υποθέσεις κακουργημάτων).
Βρίσκομαι στο πλευρό των δικαστικών υπαλλήλων τα δύο τελευταία χρόνια για τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά με τον αμίαντο.
Συμμετείχα στο συνδυασμό του Δημάρχου Κορυδαλλού Στέφανου Χρήστου, συνεργάτης του και μέλος της Διοίκησης και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού για 8 χρόνια.
Είμαι συνδικαλίστρια και μέλος του Συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Νομικός σύμβουλος σε εφημερίδες του Πειραιά και της Αττικής και επιστημονική συνεργάτης σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.
Είμαι Πρόεδρος του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου ΝΕΟΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.
Νομικός Σύμβουλος σε περιβαλλοντικούς συνδέσμους , συλλόγους και φορείς.
Δραστηριοποιούμαι ως εκ του επαγγέλματός μου σε θέματα κοινωνικά, και συγκεκριμένα έχω συνεργαστεί με το Χαμόγελο του παιδιού, το ψυχιατρικό νοσοκομείο παίδων Νταού Πεντέλης, και με θεραπευτικές κοινότητες ναρκωτικών. Επίσης με τηλεοπτικές εκπομπές με περιεχόμενο κοινωνικό, με έμφαση σε θέματα ισότητας των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο, θέματα οικογενειακού δικαίου, προβλήματα βίας στην οικογένεια, προστασία των ανηλίκων, θέματα απαγωγών παιδιών, ναρκωτικά, μετανάστευση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχω για την πράσινη ανάπτυξη και το περιβάλλον. Δραστηριοποιούμαι δε ως άμισθη νομική σύμβουλος στον Όμιλο Φίλων του Δάσους και σε περιβαλλοντικούς συνδέσμους.Επιπλέον είμαι Αντιπρόεδρος στο Σ.Ε.Φ και μέλος της Ε.Ε.Α (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού). Στις εκλογές του 2009 πήρα περίπου 13.200 σταυρούς.
Είμαι παντρεμένη με τον γνωστό ποινικολόγο ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΟΥΞΗ και έχουμε 2 γιούς , τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και τον ΟΡΦΕΑ.

  Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

  Επεξεργασία Προφίλ

  Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
   
  Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΜΑΡΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
  Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

  Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

  για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

  Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

  Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας