ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

image

Γεννήθηκε στη Μάνη Λακωνίας και είναι το 7ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, από πατέρα ιερέα και μητέρα αγρότισσα.

Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Κουκά, Συμβολαιογράφο και έχουν δύο γιούς, τον Γιάννη και τον Αντώνη. Ο Γιάννης εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές και ο Αντώνης τελειώνει Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Γαλουχήθηκε με τις αρχές και τις αξίες της θρησκευτικής και παραδοσιακής οικογένειάς του.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία και την εκπλήρωση της υποχρέωσης του αγροτικού ιατρείου, πήρε την ειδικότητα του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου, εκπαιδευόμενος στα Νοσοκομεία "Αγία Σοφία" (Παίδων) και "Τζάνειο" Πειραιά.

Είχε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιστημονική καριέρα, διετέλεσε ειδικευμένος βοηθός και στη συνέχεια (1981-1986) Επιμελητής στο "Τζάνειο" Νοσοκομείο.

Το 1986 επελέγη για τη θέση του Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, θέση την οποία, όμως, δεν αποδέχθηκε, μένοντας ακλόνητος στο πιστεύω του, ότι το ΕΣΥ με τον τρόπο, που η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άρχιζε να υλοποιεί, δεν επρόκειτο να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της υγείας του λαού και - δυστυχώς - δικαιώθηκε.

Με συνέπεια, ήθος και αίσθημα ευθύνης, προσέφερε τις ιατρικές υπηρεσίες του στον κόσμο του Πειραιά -και όχι μόνο- αντιμετωπίζοντας πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία τον άρρωστο, πιστός στον Όρκο του Ιπποκράτη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για περισσότερα από 12 χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στο Νοσοκομείο "Άγιος Διονύσιος" της Αίγινας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας.

 

Μετά τη μεγάλη αποδοχή, που είχε γνωρίσει από τους συναδέλφους του και την εξαιρετικά επιτυχημένη επιστημονική, επαγγελματική και συνδικαλιστική του πορεία, εισήλθε στο δρόμο της πολιτικής.

Στις εθνικές εκλογές του 1993, παρ' ότι πήρε 17.360 σταυρούς στην Α' περιφέρεια του Πειραιά, η προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο διαδικασία της εξομάλυνσης του στέρησε τη Βουλευτική έδρα, που είχε κερδίσει από την πρώτη κατανομή. Μετά από ένα χρόνο περίπου, με την παραίτηση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, εισέρχεται δυναμικά στη Βουλή.

Ο λαός του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, της Τροιζηνίας, των Μεθάνων, αλλά και των μακρινών Κυθήρων και Αντικυθήρων, τον τίμησαν σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο τους και τον στέλνουν μέχρι σήμερα από τους πρώτους στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Έχει πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα με εκατοντάδες ομιλίες και ερωτήσεις στη Βουλή, για θέματα που αφορούν όχι μόνο τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Έχει ασχοληθεί με πολλαπλά προβλήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα με θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Έχει καυτηριάσει κατ΄επανάληψη την υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, την αύξηση της ανεργίας, την αύξηση της εγκληματικότητας, την εξάπλωση των ναρκωτικών, την υπογεννητικότητα, τις ελλείψεις στο χώρο της Παιδείας, την εξοντωτική φορολόγηση, τον εμπαιγμό των πολυτέκνων και γενικά την ταλαιπωρία των πολιτών.

Τελευταία κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Έχει διατελέσει κατ΄επανάληψη στο παρελθόν Αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και της Ο.Κ.Ε. Εμπορικής Ναυτιλίας.

Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε Α΄Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τον Αύγουστο του 2011 ανέλαβε Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Ν.Δ.

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις