ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΣΟYΛΑ)

ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΣΟYΛΑ)

Η Μουταφίδου Σουλτάνα ( Σούλα) γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1984. Γονείς της είναι ο Γρηγόρης Μουταφίδης  και η Φωτεινή Τσακιρίδου.  Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης  και από το 2002 μέχρι το 2007 σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος των σπουδών της  έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Γεωπληροφορική» με κατεύθυνση τους Υδατικούς Πόρους στο Α.Π.Θ. από το 2008 μέχρι το 2009, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε ως  ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης ως συνεργάτης τεχνικής μελετητικής εταιρείας  σε συναφή με τις σπουδές της αντικείμενα.

Από το 2009 ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά στην Κοζάνη ασκώντας το ελεύθερο επάγγελμα ασχολούμενη με θέματα χωροταξικά ,περιβαλλοντικά  & αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Στα μαθητικά της χρόνια υπήρξε αθλήτρια στίβου στις μεσαίες αποστάσεις με διακρίσεις σε πανελλήνια σχολικά και διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος στη θέση του γραμματέα του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών και ενεργό μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

 • Με πίστη στο εγχείρημα του Καλλικράτη και εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα και την πορεία του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για το νέο Δήμο Κοζάνης» με Δήμαρχο τον Λάζαρο Μαλούτα.
 • Με εμπιστοσύνη και ελπίδα στο ρόλο της νέας γενιάς. Στους νέους ανθρώπους.
  • ΑΝΑΝΕΩΣΗ
  • ΤΟΛΜΗ                          
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αναλυτικά

 

 

H προστασία του περιβάλλοντος και η οικιστική πολιτική - Δυο μεγάλες προκλήσεις του Νέου Δήμου Κοζάνης

Με το νέο νόμο, με την επωνυμία «Καλλικράτης», διαμορφώνεται  ένα εντελώς νέο τοπίο στη διοικητική οργάνωση και λειτουργία της χώρας και επιτέλους η τοπική Αυτοδιοίκηση αποκτά το σύνολο των αρμοδιοτήτων που της αρμόζουν. Από εδώ και εμπρός η ευθύνη και η τύχη του Δήμου αφορά αποκλειστικά εμάς. Γι’ αυτό οι  νέοι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και οι νέες διοικήσεις, που θα καθορίζουν ολοένα  και περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών, είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν στο προσκήνιο πολιτικές που θα εξασφαλίζουν ανάμεσα σε όλα τα άλλα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από επιβαρύνσεις.

Ο νέος διευρυμένος Δήμος Κοζάνης, ως διοικητικό οικονομικό και εκπαιδευτικό κέντρο της Περιφέρειας, οφείλει να διαμορφώσει πολιτικές οικιστικής ανάπτυξης σύμφωνα με το νέο επιφορτισμένο ρόλο του και ταυτόχρονα να προασπίζεται και να βελτιώνει το περιβάλλον του, κατοχυρώνοντας παράλληλα συνθήκες και όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Κάτι  που καθίσταται όλο και πιο αναγκαίο, μια που στα  σπλάχνα του βρίσκονται τα λιγνιτωρυχεία και ο μεγαλύτερος ΑΗΣ της χώρας καθιστώντας το Δήμο μας κατεξοχήν ενεργειακό Δήμο .

Η ύπαρξη όμως ταυτόχρονα των δύο λιμναίων οικοσυστημάτων ( Πολυφύτου και Ιλαρίωνα) και των ορεινών όγκων του Βερμίου και του Μπούρινου, μαζί με τις πολιτιστικές και ιστορικές υποδομές των Μουσείων, δίνουν μια αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο. Είναι φανερό πως έχουμε μπροστά μας ένα δίπολο (Οικιστική Ανάπτυξη – Περιβάλλον) μεγάλου ενδιαφέροντος που θα αποτελέσει τη βάση  για τις περισσότερες πολιτικές του Δήμου.

 

Οικιστική Ανάπτυξη: Η χάραξη οικιστικής πολιτικής εστιάζει κύρια στον αστικό ιστό της πόλης της Κοζάνης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και την ανάπτυξη της περιοχής της ΖΕΠ (Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, κατοικίες), όμως η κατοχύρωση μιας δυναμικής και ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης με τους υπόλοιπους οικισμούς της ενδοχώρας σφυρηλατεί την ενιαία έκφραση και λειτουργία του Δήμου μας. Εξάλλου από τους 50 και πλέον οικισμούς του νέου δήμου, 15-20 από αυτούς, κρατούν τον κόσμο και τη ζωντάνια τους αναπτύσσονται και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ενώ οι μικρότεροι οικισμοί πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον για μια πιο ήσυχη ζωή και διατηρούν την παραγωγική τους ταυτότητα. Πόλη και οικισμοί  πρέπει να συμβιώνουν με μια σχέση ισορροπίας με βασικά εργαλεία χάραξης πολιτικής τα ΓΠΣ και τα ΣΧΟΟΑΠ ,υπάρχοντα ή σε εξέλιξη. 

Περιβάλλον: Είναι και πρέπει να είναι η μεγάλη πρόκληση για το νέο δήμο μας. Η βιομηχανική ρύπανση, η αστική και μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, οι καλλιεργητικές συνθήκες και συνήθειες που επηρεάζουν την επάρκεια και την ποιότητα των νερών μας απαιτούν ξεχωριστή μέριμνα και δράση. Στο πλαίσιο αυτό βασικό ζητούμενο είναι η μετατροπή των περιβαλλοντικών μειονεκτημάτων σε ευκαιρίες δημιουργίας νέων δραστηριοτήτων στην κατεύθυνση αποκατάστασης, διαχείρισης περιβάλλοντος και επιχειρηματικής αξιοποίησης τους. Οδηγό στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να αποτελέσει «Η Πράσινη Χάρτα της Αυτοδιοίκησης», όπως προσδιορίστηκε μέσα από τις προτεραιότητες της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της ΚΕΔΚΕ, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο στρατηγικών, αρχών, συγκεκριμένων στόχων και ενεργών πολιτικών που σηματοδοτούν τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πράσινη ανάπτυξη.

Η κριτική τοποθέτηση και η ανάλυση, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των ασκουμένων σχετικών περιβαλλοντικών ή άλλων  πολιτικών, προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας. Η συμμετοχικότητα, έχει ήδη τεθεί ως αναγκαίο συστατικό των πολιτικών, μέσα από τη συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις, την πληροφόρηση δημοτών και κατοίκων και τα τοπικά δημοψηφίσματα που προβλέπονται στον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Παράλληλα το πρόγραμμα «Καλλικράτης» δημιουργεί συνθήκες διαλόγου για κριτική, δημιουργία, σύνθεση, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, όπως προβλέπεται από τη θεσμοθέτηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Έχουν λοιπόν ήδη αρχίσει να δομούνται θεσμοί πολιτικής συμμετοχής.

Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει, να συνδιαμορφώσει απόψεις μέσα από τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντα και  τη διάθεση του για προσφορά. Η νέα Δημοτική αρχή με επικεφαλή το σημερινό και αυριανό δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα, και ο συνδυασμός  μας «ΕΝΟΤΗΤΑ για το νέο Δήμο Κοζάνης» έχει τη θέληση, και τη δύναμη  να σηκώσει αυτό το τεράστιο βάρος των νέων προκλήσεων. 

Και εμείς οι νέοι άνθρωποι οι νέοι επιστήμονες, θέλουμε και μπορούμε να συμβάλουμε σ’ αυτή τη νέα εξέλιξη, στη νέα μεγάλη πρόκληση. Σας διαβεβαιώ ότι όχι μόνο θα προσπαθήσουμε αλλά και θα το πετύχουμε!

 

Μουταφίδου Γ. Σουλτάνα

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός

Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων 

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  με το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ για το νέο Δήμο Κοζάνης» του Λάζαρου Μαλούτα 

 

 

 

Facebook

Φωτογραφίες

ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΣΟYΛΑ)

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

τηλ.6972828413 ,

e-mail:[email protected]

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΣΟYΛΑ) στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

 • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
 • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
 • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
 • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
 • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
 • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
 • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
 • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας