ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)

[13974 εμφανίσεις]
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη το γένος Γιαννούκου. Το 1968, λίγους μήνες μετά τη δικτατορία, η οικογένειά της έφυγε εξόριστη στο Παρίσι. Το 1974, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας, επέστρεψε στην Ελλάδα, και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκε με το γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Μπακογιάννη. Aπό το γάμο της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 ο σύζυγός της Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της ΝΔ στη μονοεδρική της Ευρυτανίας, δολοφονείται από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Εννέα χρόνια μετά παντρεύεται τον Ισίδωρο Κούβελο.

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

Αναλυτικά

Υπουργείο Εξωτερικών

Ο κεντρικός και διαρκής στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας και η ενίσχυση της διεθνούς της θέσης. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ασκείται στη βάση πάγιων αρχών και αξιών: Στηρίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Στην επιδίωξη της ειρήνης, της ασφάλειας και της ανάπτυξης. Στην καλλιέργεια σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τα γειτονικά μας κράτη και με όλες τις χώρες του κόσμου. Η άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής στηρίζεται στην προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας, στη βάση της αρχής της αμοιβαιότητας. Βασίζεται στην άσκηση «ανοιχτής διπλωματίας» και επιδιώκει την ενίσχυση πολιτικών και δράσεων που παράγουν μέρισμα ανάπτυξης και ειρήνης για όλους.

 

Δήμος Αθηναίων

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 οι πολίτες της Αθήνας, με ποσοστό 60,6%, έδωσαν εντολή στη Ντόρα Μπακογιάννη και στον Δημοτικό Συνδυασμό «Αθήνα – Αύριο» να υλοποιήσει το συγκροτημένο σχέδιο αλλαγών και το πρόγραμμα δράσης που τους είχε παρουσιάσει. Το πρόγραμμα αυτό ήταν ένα ολοκληρωμένο και προσεκτικά προϋπολογισμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο για την πόλη που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα προγραμματικό πλαίσιο ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έθετε αυτή η μοναδική στιγμή στην ιστορία της Αθήνας. Ένα πρόγραμμα που - παράλληλα - θα ανταποκρινόταν και θα έδινε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αθήνας, οι οποίοι προσβλέπουν στην τοπική αυτοδιοίκηση για την άμβλυνσή τους.

Υπουργείο Πολιτισμού

Η Ντόρα Μπακογιάννη, τον Μάρτιο του 1993 ως υπουργός Πολιτισμού προώθησε το πιό φιλόδοξο σχέδιο για την αλλαγή της ζωής της Αθήνας. Την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Ενα πρωτοποριακό έργο για την ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης - στην σύλληψη και στην επεξεργασία του οποίου συνέβαλαν στο παρελθόν η Μελίνα Μερκούρη και ο Αντώνης Τρίτσης - με το οποίο επιδιώκεται η αναστροφή της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της Αθήνας.

Ευρυτανία

Η Ντόρα Μπακογιάννη από το Νοέμβριο του 1989, μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, διεκδίκησε και κέρδισε τρεις φορές τη δύσκολη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας. Τα χρόνια αυτά δούλεψε, μεθοδικά και μελετημένα, με αποκλειστικό σκοπό να κάνει συγκεκριμένο έργο τις ελπίδες και τα όνειρα όλων των Ευρυτάνων για μια Ευρυτανία της ανάπτυξης και της προόδου. Πέτυχε να εξασφαλίσει την έγκριση των πόρων από την ευρωπαϊκή ένωση για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονταν στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για τον νομό, που είχε σχεδιάσει ο Παύλος. Με αυτό το πιλοτικό-περιφερειακό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους και καθορισμένες προτεραιότητες για την ανάπτυξη του νομού απορροφήθηκαν στην Ευρυτανία 24 δισεκατομμύρια δραχμές από το 1989 μέχρι το 1993. Έτσι η Ευρυτανία η οποία ήταν ο φτωχότερος και περισσότερο απομονωμένος νομός της Ελλάδας, σημείωσε με την σωστή αξιοποίηση των πόρων, ένα πραγματικό άλμα. Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Ευρυτανίας. Για την Ντόρα Μπακογιάννη, αν και σήμερα πολιτεύεται στην Α΄ Αθηνών, η Ευρυτανία κατέχει και θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στη ζωή της.

 

Facebook

Dora-Bakoyannis- on Facebook

Twitter

Video (Βίντεο)

Κανάλι YouTube: 

Φωτογραφίες

flickr.com Photo Stream: 

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

Πολιτικό Γραφείο
Δ.Αρεοπαγίτου 3,
Αθήνα, Τ.Κ.11742,
Τηλ: 210 9249487-9,
Fax: 210 9249426

» Βρείτε μας στο χάρτη

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις