ΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα στο Μαρούσι και την Πετρούπολη. Από δύο ετών μένω στο Περιστέρι, όπου πήγα σχολείο, έκανα φίλους, ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, ενώ ανέπτυξα και επαγγελματική δραστηριότητα.

Σπούδασα δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1989 ξεκίνησα να εργάζομαι στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel, μετέπειτα Seven, με ειδικότητα τα αθλητικά. Το 1993 - 1994 πήγα στο Star Channel με ίδια ειδικότητα, ενώ παράλληλα άρχισα να ασχολούμαι με το χώρο του αυτοκινητιστικού ρεπορτάζ.

Διατήρησα εκπομπή αυτοκινήτου στο Tele City μέχρι το 1997, ενώ ήμουν παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών αυτοκινήτου (ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ) που μεταδίδονταν μέσω πρακτορείου σε διάφορους τοπικούς σταθμούς της χώρας.

Από το 1994 μέχρι και το 2003 διετέλεσα επίσης υπεύθυνος γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων της επαγγελματικής ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου (Γ.Σ. Περιστερίου), σε μιά εποχή που καταξιώθηκε στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο, με σημαντική αγωνιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Πολλά από αυτά που κάνουν τώρα οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες σε επίπεδο προβολής και μάρκετινγκ, το Περιστέρι τα έκανε πριν 15 χρόνια.

Επίσης, από το καλοκαίρι του 1996, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94,6 μέχρι και σήμερα διατηρώ την εκπομπή για την αυτοκίνηση "ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ" (κάθε Δευτέρα 7-8 το βράδυ), τη μόνη εκπομπή του χώρου που άντεξε στο χρόνο, με θέματα για την αυτοκίνηση, τις νέες τεχνολογίες, τα μέσα μεταφοράς, το περιβάλλον.

Εξάλλου, τα τρία τελευταία χρόνια, είμαι αρχισυντάκτης και συμπαρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής "ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ", η οποία προβάλλεται κάθε Σάββατο το μεσημέρι στην ΕΤ1.

Στον έντυπο τύπο την περίοδο 2003-2005 εργάστηκα στη SPORTIME επιμελούμενος τη σελίδα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ενώ από το 2005 μέχρι και σήμερα επιμελούμαι ανάλογη σελίδα στη SPORTDAY. Κι ακόμη, τα θέματά μου δημοσιεύονται και στους Διαδικτυακούς Τόπους (www.sport-fm.gr & www.sday.gr).

 

Αναλυτικά

 

ΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΠΑΛΗΣ 
ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 29-5-1966
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΓΓΛΙΚΑ - ΙΤΑΛΙΚΑ
ΟΙΚΟΓ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΓΓΑΜΟΣ - 2 ΠΑΙΔΙΑ
ΧΟΜΠΙ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, τελικά δεν είναι τυχαία, όχι μόνο από επαγγελματικής πλευράς.

Ιστορική αναδρομή

Πρόγονός μου ήταν ο Χρήστος Βαλής, Νομάρχης Ιωαννίνων επί Τουρκοκρατίας (το επώνυμο Μπαλής προέρχεται από το τουρκικό Vali που σημαίνει διοικητής βιλαέτιου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Εχοντας έρθει σε ρήξη με τον Αλή Πασά, μαζί με τον Κατή (σημαίνει δικαστής στα τουρκικά) και τον Λαμπρίδη, έφυγαν από τα Ιωάννινα και εγκαταστάθηκαν στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην τωρινή Σελιάνα Αχαϊας, πρώην Φελλόη του ομώνυμου Δήμου Φελλόης, μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ο Βαλής ερχόμενος στην Πελοπόννησο μετονομάστηκε σε Μπαλής, ο Κατής διατήρησε το ίδιο επώνυμο και ο Λαμπρίδης το έκανε Λαμπρόπουλος. Οι τρεις φίλοι συγγένεψαν μεταξύ τους με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα να προκύψουν ορισμένα δεδομένα. Για παράδειγμα, Δήμαρχος Φελλόης και με άκρως σημαντική προσφορά στον τόπο, ήταν ο Γεώργιος Λαμπρόπουλος - Ιατρός στο επάγγελμα, αδερφός της γιαγιάς μου, μητέρας του πατέρα μου.
 
Ακόμα θυμάμαι την γιαγιά Κατή να λέει στον πατέρα μου, όταν συζητούσαν για θέματα του χωριού με τον πατέρα μου (γεννήθηκε το 1902 στη Σελιάνα και πέθανε το 2001) να έχει απόλυτες θέσεις ότι "νομάρχου 'γγόνι είσαι. Τι θα λες..." Πέραν αυτού, θείος του πατέρα μου, ήταν ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής του Αστικού Δικαίου, Γεώργιος Μπαλής, ο οποίος κατάρτισε το οριστικό σχέδιο του Αστικού Κώδικα που ισχύει από το 1946 μέχρι σήμερα! Ο Γεώργιος Μπαλής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάχολη Κορινθίας, ακριβώς στην πίσω πλευρά του όρους Ευρωστίνη που βρίσκεται η Σελιάνα, όρος που χωρίζει την Κορινθία από την Αχαϊα. Εκεί είχε μετακομίσει ο απόγονος του Χρήστου Βαλή, πατέρας του Γεώργιου Μπαλή.

Δραστηριότητες

Την περασμένη δεκαετία ήμουν εκ των πρωταγωνιστών έκδοσης μηνιαίας εφημερίδας που αφορούσε το χωριό μου. Παράλληλα, είμαι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μου, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφώ στην εφημερίδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που ασχολείται με την Αιγιάλεια. Οσον αφορά στο Περιστέρι, τα τελευταία δύο χρόνια είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ είμαι αρωγός και συνεισφέρω με κάθε τρόπο στις προσπάθειες που καταβάλλει ο επί δύο τετραετίες Δήμαρχος Περιστερίου,  Ανδρέας Παχατουρίδης. Με τον ίδιο γνωρίζομαι καλά εδώ και 28 χρόνια. Ημουν και το 1998 υποψήφιος με τον συνδυασμό του "ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ". Δεν είχα εκλεγεί, ενώ ο συνδυασμός διετέλεσε αντιπολίτευση. Δεν ήμουν υποψήφιος στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ομως, τώρα που μου ζητήθηκε ξανά η συμβολή μου με γνώμονα τις γνώσεις, τις ικανότητες που διαθέτω, την ανανέωση του συνδυασμού και την ανάδειξη των νέων ανθρώπων που θα πάρουν τα ηνία της πόλης, όπως οραματίζεται ο Ανδρέας
 Παχατουρίδης, ήταν πρόκληση η αποδοχή της πρότασης.
 
Ελπίζω να την τιμήσω δεόντως, να υπηρετήσω τα κοινά μιάς πόλης που τη γνωρίσαμε με σκοτάδι και τη βλέπουμε να λάμπει. Μιά πόλη καθαρή, με πολύ πράσινο, δεκάδες πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και δύο κολυμβητήρια (το ένα κατασκευάζεται). Μιά ποόλη που διαθέτει τρεις σταθμούς μετρό (οι δύο είναι έτοιμοι αλλά θα παραδοθούν μόλις λήξει το θέμα Siemens), κέντρο υγείας και χαρακτηρίζεται από κοινωνική πρόνοια για άπορους και αβοήθητους ανθρώπους και αναδεικνύει την εξωστρέφειά της με τις εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει. Το Περιστέρι έχει αλλάξει, είναι πρώτος δήμος σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Αττική και μέσα στους τρεις πρώτους σε όλη τη χώρα. Στο Περιστέρι που ζούμε οφείλουμε να υπηρετήσουμε το συνάνθρωπο, να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ποιότητα ζωής.

Σας ευχαριστώ

Με τιμή
Δημήτρης Μπαλής

 

 

Φωτογραφίες

Με την ομάδα επιλέκτων και τον Δήμαρχο
Με τον Μίκαελ Σουμάχερ -7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Φόρμουλα 1
Συνέντευξη από τον Μίκα Χάκινεν
Συνέντευξη από τον Π. Σόλμπεργκ - παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι (2003)
Συνέντευξη από τον Μαρκ Γουέμπερ - επίδοξο πρωταθλητή Φόρμουλα 1
Συνέντευξη από τον Σεμπαστιάν Λέμπ - 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι
Συνέντευξη από τον Ροναλντίνιο - ποδοσφαιριστή της Εθνικής Βραζιλίας
Παρουσία σε όλες τις ευρωπαϊκές εκθέσεις αυτοκινήτου κάθε χρόνο
Συνέντευξη από τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Φόρμουλα 1 Αλέν Προστ.
Συνοδηγός στον Κάρλος Σάινθ - δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι
Στο στούντιο
Με την Peugeot στη Βαλένθια σε μιά από τις πολλές ευρωπαϊκές παρουσιάσεις

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

 

ΕΠΩΝΥΜΟ : ΜΠΑΛΗΣ 
 
ΟΝΟΜΑ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. : 
6945-260623

e-mail : [email protected]

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας