ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ

ΜΥΛΩΝΑ–ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ

 

Εξαιρετική τιμή και ευθύνη αποτελεί για μένα η απόφαση του Προέδρου μας, Γιώργου Παπανδρέου, και των αρμόδιων οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Φλώρινας στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
 
Η στήριξη αυτή που δόθηκε μετά από τις διαδικασίες του Κινήματός μας, στις οποίες συμμετείχα, βασίστηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης σε όλο το εύρος του νέου Δήμου Φλώρινας και στη συνεκτίμηση της αυτοδιοκητικής πορείας μου τα τελευταία 12 χρόνια.
 
Είναι εξαιρετική η τιμή, γιατί είμαι μια από τις 7 υποψήφιες γυναίκες Δημάρχους που στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε όλη τη χώρα και παίρνω τη σκυτάλη του αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών για δεύτερη φορά από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω και επί χρόνια δραστηριοποιούμαι, παρότι στα 2/3 των Δήμων της επικράτειας δεν δόθηκε πολιτική στήριξη.
 
Είναι και μεγάλη ευθύνη, που δεσμεύομαι να την τιμήσω με έναν έντιμο, δυνατό και ελπιδοφόρο αγώνα με στόχο την τελική νίκη. Μια νίκη που θα σηματοδοτήσει την πορεία του νέου Δήμου Φλώρινας προς την πρόοδο και την ευημερία. 
 
Έχοντας στο πλευρό μου τα στελέχη του συνδυασμού των προηγούμενων Δημοτικών εκλογών, ΚΑΛΩ όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου μας, αυτούς που ονειρεύονται μια Φλώρινα ισχυρή και ανεπτυγμένη, πέρα από κομματικές δεσμεύσεις, να γίνουμε μαζί ένα δυνατό πλειοψηφικό ρεύμα νίκης και προόδου! 
 
ΚΑΛΩ όλους τους Δημότες του νέου Δήμου Φλώρινας, από την καρδιά της πόλης μας ως τις παρυφές των Δημοτικών διαμερισμάτων της Μελίτης, του Περάσματος και των Κλεινών να συμπορευτούμε στα μονοπάτια της ευημερίας και του πολιτισμού!
 
ΚΑΛΩ όλες τις γυναίκες που έχουν τόσο μεγάλα αποθέματα γνώσης και εμπειρίας να τα καταθέσουμε μαζί στην τοπική μας κοινωνία!
 
ΚΑΛΩ όλους τους νέους και τις νέες του Δήμου μας, που τους ανήκει το μέλλον, να μην παραμένουν θεατές των εξελίξεων, αλλά να δώσουν το δημιουργικό παρόν τους στα αυτοδιοικητικά μας δρώμενα με την αιχμηρή και τόσο γόνιμη συμμετοχή τους!
 
Με στόχο τη συμμετοχή όλων θα ακολουθήσει ένας κύκλος διαλόγου και ανοιχτών διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση του προεκλογικού μας προγράμματος και για τη στελέχωση ενός πλουραλιστικού και πολυφωνικού ψηφοδελτίου με τα αξιότερα και καταλληλότερα πρόσωπα από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές παρατάξεις.
 
Φίλες και φίλοι,
οι εκλογές του Νοεμβρίου δεν είναι μια συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση, αλλά μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την εφαρμογή του Καλλικράτη, που αλλάζει όλη τη δομή της διακυβέρνησης του κράτους και να δώσουμε τη μάχη για έναν νέο Δήμο που θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη και τις προτεραιότητές του.
 
Για να οικοδομήσουμε μαζί τον ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ της Φλώρινας των ανοιχτών οριζόντων και των ανοιχτών συνόρων, της παιδείας και της καινοτομίας, του εναλλακτικού τουρισμού και της Πράσινης Ανάπτυξης, με ποιότητα ζωής, με ανθηρές επιχειρήσεις, με πιστοποιημένα προϊόντα, με ενημερωμένους αγρότες, με εργαζομένους νέους, με λειτουργικές υποδομές, με ανθρώπους που ζουν με αξιοπρέπεια και άνεση, με πολίτες που απολαμβάνουν την ευημερία και την κοινωνική προστασία που μας αξίζει.
 
Ευχαριστώ θερμά τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες που με εμπιστοσύνη τίμησαν την παρουσία μου στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και όλους αυτούς που θα βρίσκονται με ολόψυχες τις δυνάμεις τους ως συμμέτοχοι και αρωγοί στον νέο νικηφόρο αγώνα μου.
 
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας

 

Αναλυτικά

Βρισκόμαστε στην καρδιά μιας πολυδιάστατης οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και πολιτικής κρίσης, μιας κρίσης των αξιών, όπου καταρρέει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών, σε μια κατάσταση βαθιάς οικονομικής ύφεσης και απόλυτης δημοσιονομικής εκτροπής. Σε αυτή την πολύ κρίσιμη καμπή της πολιτικής ιστορίας της χώρας ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εντολή να δημιουργήσουμε ξανά τη Δυνατή Ελλάδα της προόδου.

Στο μέγιστο εγχείρημα της Εθνικής Ανασυγκρότησης που επιχειρεί το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δηλώνω μαζί με χιλιάδες άλλους συντρόφους μας το δυναμικό μου παρόν με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο βουλευτής οφείλει να είναι ο έντιμος εκφραστής των δημοκρατικών αρχών, που μετουσιώνει δημιουργικά τη γενική εθνική στρατηγική σε τοπικές πολιτικές δράσεις και υπερασπίζεται δυναμικά τα τοπικά συμφέροντα.

Οι προτεραιότητές μου για Φλώρινα

Μέσα από την επικοινωνία μου με τους συμπατριώτες μου και από τον δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται από τις συλλογικές διαβουλεύσεις των πολιτών και των θεσμικών φορέων, τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Φλώρινα και που θέτω στις προτεραιότητές μου είναι:

 1. Η άρση της απομόνωσης και η καλύτερη προσβασιμότητα στο νομό της Φλώρινας με τον κάθετο άξονα που δικαιούμαστε, με ασφαλή οδικά δίκτυα σε όλο τον νομό, με το άνοιγμα των συνόρων και με την επέκταση των οικονομικών μας δραστηριοτήτων στις γειτονικές χώρες.
 2. Τα ισχυρά Πανεπιστημιακά Τμήματα και τα ελκυστικά Τμήματα Τ.Ε.Ι., που θα συνδέουν την ερευνητική δραστηριότητά τους με την τοπική ανάπτυξη.
 3. Η υποστήριξη του αγροτικού πληθυσμού, των γεωργών και των κτηνοτρόφων του νομού μας με ισχυρές επιδοτήσεις, με ενημέρωση και νέους θεσμούς, η ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και η έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό, που αρμόζει στη φυσική ομορφιά και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.
 4. Ένας νέος ενεργειακός σχεδιασμός που θα κάνει τη Φλώρινα ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας, με τις νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, μόνο με όλες τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις (συστήματα αποθείωσης, φίλτρα, κλπ.) και τα μέγιστα ανταποδοτικά οφέλη για τη Φλώρινα (θέσεις εργασίας, μετεγκαταστάσεις, αυξημένος τοπικός πόρος, κλπ.).

Η Όλγα Μούσιου-Μυλωνά γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1961. Είναι πρωτότοκη κόρη δυο αγαπητών Φλωρινιωτών μουσικών, του μαέστρου Μίμη Μούσιου και της πιανίστα Ρούλης Κοζάρη. Από το 1982 είναι σύζυγος του Μιχάλη Μυλωνά, γνωστού συνθέτη και τραγουδιστή της Φλώρινας και Διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης.

 • Είναι μητέρα δύο παιδιών, του 27χρονου Θωμά Μυλωνά, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., και του 23χρονου Δημήτρη Μυλωνά, τελειόφοιτου του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., και έχει τέσσερα μικρότερα αδέρφια, τον Παντελή, την Κατερίνα, τον Νίκο και τον Δημήτρη.
 • Εργάστηκε για 14 χρόνια ως δασκάλα σε Δημοτικά Σχολεία της Φλώρινας.
 • Από το 1999 μέχρι σήμερα είναι Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 2005 είναι Ειδική Επιστήμονας στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας) και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Π.Τ.Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης).

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 • Είναι κάτοχος πτυχίου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) Φλώρινας. Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά και λατρεύει τη σύγχρονη τεχνολογία των Η/Υ.
 • Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα «Παιδαγωγικά» στο ΠΤΔΕ Φλώρινας και στη «Διδασκαλία της νέας ελληνικής ως μητρικής και ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» στον Τομέα Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (Τμήμα Φιλολογίας).
 • Είναι διδάκτορας Γλωσσοπαιδαγωγικής του Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 • Εκλέχτηκε αιρετή εκπρόσωπος των δασκάλων της Φλώρινας με συμμετοχή στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. για 5 χρόνια (1991-1996) και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Φλώρινας (1997-99), ενώ είχε με ανελλιπή συμμετοχή (1986-1999) στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμυνταίου και Φλώρινας.
 • Το 1999 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος με Δήμαρχο τον Χρήστο Αλεμπάκη και εξακολουθεί να είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για τρεις συνεχείς τετραετίες. Το 2002 έγινε Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας και στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας (Ποσοστό Συνδυασμού τη 2η Κυριακή 49,36%).
 • Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη 2007 αγωνίστηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως Υποψήφια Βουλευτής και ήρθε 2η στην κατάταξη των αποτελεσμάτων.
 • Υπήρξε υπεύθυνη λειτουργίας του «ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ» Φλώρινας για 4 χρόνια (1999-2002) και υπεύθυνη οργάνωσης και λειτουργίας της «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» της Ι. Μητρόπολης Φλώρινας για 5 χρόνια (2002-2007).
 • Είναι μέλος επιστημονικών και των πολιτιστικών Συλλόγων.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 • Είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1989 και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φλώρινας την τριετία 1990-93.
 • Διετέλεσε Γραμματέας της Π.Α.Σ.Κ. Δασκάλων/Νηπιαγωγών Φλώρινας την περίοδο 1995 ως 2003 και Γραμματέας της Θεματικής Παιδείας Φλώρινας από το 1998 ως το 2003.
 • Είναι Συντονίστρια του Συμβουλίου Επιμόρφωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φλώρινας από το 2005 ως σήμερα.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων:

 1. Με τη γραφίδα και τον χρωστήρα του Φώτη Κόντογλου, εκδόσεις Πρέσπες 2004, Αθήνα: Ιχθυόφθαλμος – Δ. Καλοκύρης.
 2. Γλωσσοπαιδαγωγική και Διδασκαλία της Πρώτης Ανάγνωσης και Γραφής: Οι προϋποθέσεις των δασκάλων, εκδόσεις Α. Σταμούλης Θεσσαλονίκη.
 3. Παρεμβάσεις, εκδ. Αριστείδου, Φλώρινα 2009.
 • Έχει συγγράψει 18 ερευνητικές εργασίες, δημοσιευμένες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει 14 εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες. Είναι αξιολογήτρια των νέων βιβλίων της Γλώσσας για το Δημοτικό.
 • Επίσης, αρθρογραφεί πολύ συχνά σε τοπικές εφημερίδες για θέματα της επικαιρότητας και τοπικά θέματα.

Πάνω από όλα, όμως, η Όλγα είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την Φλώρινα, τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, διαθέτει όραμα για την ανάπτυξη και την ευημερία του νομού μας και γνωρίζει καλά να μάχεται και να εργάζεται για να γίνει η ΦΛΩΡΙΝΑ της καρδιάς μας ένας τόπος, όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

 

Facebook

Φωτογραφίες

ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

Σπηλιάδου 22, 53100 Φλώρινα

[email protected]

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

 • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
 • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
 • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
 • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
 • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
 • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
 • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
 • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις