ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU

ΒΙΚΗ ΝΑΚΟΥ......απλά! δυναμικά.-

Ο λόγος ή οι λόγοι που «κατεβαίνω» στην Περιφέρεια

Πάντα στις παρέες συζητάμε τους τρόπους για να βελτιωθεί η ζωή μας. Τόσο για το κεντρικό επίπεδο όσο και για το τοπικό, με πραγματικά πολύ ωραίες ιδέες. Είναι αλήθεια όμως, ότι τις περισσότερες φορές παραμένουμε στις απλές κουβέντες. Τελικά, τι χρειάζεται για να πάρεις την απόφαση και να συμμετέχεις στα κοινά; Τι είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει από την απλή κατάθεση ιδεών και παρατηρήσεων στην κυρίως θέαση των ζητημάτων που αφορούν στον τόπο που διαμένεις;

Νομίζω, ότι την απάντηση την δίνει η ίδια η πολιτική, που ως διαδικασία βοηθά στη διεργασία των κινήσεων που αφορούν στη βελτίωση της ζωής του ατόμου. Πόσο μάλλον όταν όλη η διαδικασία έχει απεικονιστικό τρόπο για την ίδια την ποιότητα της ζωής μας και τη λειτουργικότητά μας στην ίδια την καθημερινότητά μας.

Έτσι λοιπόν με πολύ απλό και σαφή τρόπο αποκτά πλαίσιο και εφαρμογή ρεαλιστική όλη η ανάγκη μας για να πραγματώσουμε τις ιδέες μας, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και για να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας σε ενεργό και σημαντικό ρόλο, που τόσο απαραίτητος είναι στις δύσκολες μέρες που διαβιούμε.

Η Θεσσαλονίκη τόπος εξ” ορισμού για μένα γενέθλιος και ζωής αποτελεί το σημείο της γοητείας όχι μόνο για την πολιτική ενασχόληση αλλά και για την ανάδειξη των σημαντικών της στοιχείων, ώστε να γίνει κέντρο της αναπτυξιακής αναφοράς του Ελληνικού Παραδοσιακού μοντέλου, αφού εκτός από τον αστικό της πολιτισμό περιβάλλεται από ιστορικούς οικισμούς με διαχρονική υποστήριξη στην πόλη μας αλλά και με σημαντικό πλούτο σε ανθρώπους αλλά και πρωτογενές υλικό, που η εξαιρετική Μακεδονική γη μας χαρίζει.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για ανθρώπους που εργάζονται από τις πιο μικρές ηλικίες-όπως συμβαίνει και με εμένα- να θέλουν την εμπειρία τους να την μοιρασθούν με τους συμπολίτες τους και να ξαναγράψουν τις ιδέες με μεράκι, στόχους αλλά και με εργατικότητα μακριά από μιζέριες του παρελθόντος και πολιτικές που μπορεί να μας χαμήλωσαν λίγο το μπόι, αλλά ποτέ δεν έδιωξαν την ελπίδα, από εμάς τους περήφανους Θεσσαλονικείς.

Η αγάπη για τη συμμετοχή και η πρόθεση και διάθεση της συνεργασίας είναι η κουλτούρα,που θέλω και εγώ μαζί με όλους τους νέους συμμαχητές και συνοδοιπόρους μου να προσδιορίσω για το μέλλον της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.

Η αγωνία μου είναι, επειδή συμμετέχω πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι θέλω να ανήκω στη γενιά των νέων πολιτικών που είναι πολύ δημιουργική γιατί αποστρέφεται ό,τι στείρο από το παρελθόν και κρατά ό,τι έμπειρο, ουσιαστικό και οραματικό από εκείνο.

Είμαι υποψήφια, με το Συνδυασμό «Κεντρική Μακεδονία – Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» γιατί πιστεύω ότι προσδιορίζει το επιτυχές πάντρεμα του παλιού και έμπειρου με το νεωτερικό και το καινούργιο κατά απόλυτα γοητευτικό τρόπο.

Είμαι πεπεισμένη ότι ο επικεφαλής Γιάννης Ιωαννίδης ξέρει, πώς να ιεραρχεί τους στόχους, πως να δημιουργεί την ομάδα και να επιτυγχάνει το αποτέλεσμα αφού ο ίδιος είναι άνθρωπος που αγωνίζεται αλλά και εργάζεται από τα παιδικά του χρόνια καταφέρνοντας με πολύ κόπο να καθιερώσει την κουλτούρα του μαχητή και του καλού αγωνιστή, εμφυσώντας την σε μας τους νεώτερους.

Είμαι εδώ στις δύσκολες μάχες, διότι πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση είναι η θεμελιώδης αρχή της αποκεντρωμένης διοίκησης και ως τέτοια θα προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα που θέλουμε οι περισσότεροι ,αν όχι όλοι, και μπορούμε να έχουμε.

Σε αυτήν την Ελλάδα η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι οι πυλώνες για την σταθερότητα και την εξέλιξη. Κι αυτό διότι θεωρώ ότι μπορούμε να καλύψουμε χαμένο χρόνο αν προστατεύσουμε τον Πολιτισμό μας και τον αναδείξουμε, αν καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του Θεματικού Τουρισμού, αν κατορθώσουμε να υπερασπτσθούμε τα κεκτημένα της ίδιας της Μακεδονικής Γης και αν επενδύσουμε στους ανθρώπους μας χωρίς εμμονές αλλά με έμφαση στις νέες ιδέες αλλά και στην πολύχρονη πείρα των συλλογικοτήτων μας. Με απλά βήματα αλλά και απλές σκέψεις, με ενδυνάμωση της νεανικής και όχι μόνο επιχειρηματικότητας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και ακόμη περισσότερο τη ζωή των νέων γενεών. Επειδή, σε αυτό το μέλλον θέλω να συμμετέχω ενεργά «κατεβαίνω», ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, στην Ενότητα του Νομού Θεσσαλονίκης. Είμαι σίγουρη πως απλά και ειλικρινά μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες μέρες στον τόπο μας για όλους, χωρίς διακρίσεις αλλά με ενότητα, εργατικότητα, αλληλεγγύη και ελπίδα.

[δημοσιεύτηκε 31/03/2014 στο thinkfree.gr: http://www.thinkfree.gr/opinions/%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80]

Δεν χάθηκε τίποτα! Παλεύουμε για να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα εμείς οι ίδιοι!Δείτε στο βίντεο το προεκλογικό μήνυμα της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", Βασιλικής Νάκου: http://www.youtube.com/watch?v=vIenC-sJ_ys

βίντεο με θέσεις: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lYwJkXtDGs0

γνωρίστε με...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα τον Μάρτιο του 1969 και ζω στη Θεσσαλονίκη από το 1970. Είμαι απόφοιτος του 18ου Λυκείου, κάτοχος πτυχίου Δημοσιογραφίας Δ.Ι.Ε.Κ. (2006). Έχω συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αναβάθμισης των γνώσεων μου και των προσόντων μου είμαι από το 2011 φοιτήτρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοικτού πανεπιστημίου (Ευρωπαϊκός Πολιτισμός). Μιλώ –εκτός από τη «γλώσσα της ζωής», πολύ καλά την Αγγλική και μέτρια την Γερμανική.

Ξεκίνησα να εργάζομαι από τα 15 μου σαν υπάλληλος σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης. Από το Σεπτέμβριο του 1990 μέχρι και σήμερα είμαι Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 1993 εργάστηκα στην οργάνωση και συνοδεία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία και Αλβανία. Από το 1993 ως το 1995 διετέλεσα υπεύθυνη του γραφείου Εθνικών Θεμάτων του Δήμου μας και ήμουν υπεύθυνη για την οργάνωση των συλλαλητηρίων, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Συμμετέχω εθελοντικά σε πολλές οργανώσεις και σωματεία και συνεχίζω να αντλώ δυνάμεις από την συντροφικότητα των φίλων και συνοδοιπόρων της ζωής. Επί σειρά ετών διετέλεσα στέλεχος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Υπηρέτησα σε αρκετές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης-σήμερα εργάζομαι στο τμήμα Εθελοντισμού- προσπαθώντας πάντα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς τους συμπολίτες μου, αναλαμβάνοντας πάντα τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Το 2011 οι συνάδελφοί μου με τίμησαν με τη ψήφο τους και εκλέχτηκα εκπρόσωπος τους στον Ιστορικό Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης( το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο όργανο της Χώρας μας), αναλαμβάνοντας ως Αντιπρόεδρος (η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη στο αξίωμα) την περίοδο 2011-2014. Σήμερα, μετά τις πρόσφατες εκλογές στο Σύλλογο μας, επανεκλέχθηκα και είμαι μέλος του Δ.Σ..

Έχω βραβευθεί με τον Ασημένιο Αλέξανδρο (1992) και το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (1994) και μου έχει απονεμηθεί Εύφημος Μνεία Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (1994), Εύφημος Μνεία Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης καθώς και Τιμητικό Δίπλωμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (2003) αλλά και άλλες διακρίσεις για διάφορες δραστηριότητες, προφανώς μαρτυρία της προσωπικής μου αγωνίας, για τα δρώμενα.

Αγαπώ με πάθος την Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία, το θέατρο, τον Κινηματογράφο και το Χορό. Ακούω μουσική και διαβάζω ποίηση μα περισσότερο ακούω τη φωνή των ανθρώπων και την δική μου εσωτερική φωνή. Θα με συναντήσετε κάπου- όχι πια να τρέχω όπως έκανα στα εφηβικά μου χρόνια στον Ηρακλή- αλλά να φωτογραφίζω ερασιτεχνικά την πόλη, την ύπαιθρο μας, τους ανθρώπους και τις στιγμές μας ή να διεκδικώ μαζί σας καλύτερες μέρες και φωτεινότερο μέλλον.

Είμαι «φανατική» οπαδός του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, γιατί θεωρώ ότι συμβάλλει πολύ στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και ειδικότερα της ομαδικότητας.

Αγαπώ με ορμή τους ανθρώπους και χαίρομαι να γελώ και να περνώ όμορφα, έντονα αλλά και ήρεμα στη Θεσσαλονίκη της καθημερινότητας και της παρέας.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μπορώ να συμμετέχω στα κοινά βελτιώνοντας τη ζωή μου αλλά και τη ζωή των συμπολιτών μου, αγωνιζόμενη πάντα με θάρρος και δύναμη χωρίς λαϊκισμό και ψέματα, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε ό,τι μας πλήγωσε και μας καθήλωσε. Θέλω να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια κοινωνία πολιτών με αντίληψη και κουλτούρα συνεργασίας στον τόπο μας, όλοι εμείς που ζούμε σε δύσκολες συνθήκες τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν μας λείπει το δημιουργικό ταλέντο, το φιλότιμο και η εργατικότητα των Ελλήνων, που μπορεί να κάνει θαύματα στο πλαίσιο της ομόνοιας, της πειθαρχίας και της συλλογικότητας.

 

 Απόψεις - 'Αρθρα - Σχόλια:

1. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ΕΔΩ;

 

2. Τι λένε οι υποψήφιοι βουλευτές στο tf για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

 

3. Ανεβάζει στροφές η Βίκυ Νάκου

http://www.thestival.gr/parapolitika/item/30652-anebazei-strofes-i-biky-nakoy

4.. «Η Δημοκρατία μας θέλει όλους μέτοχους»

 

5. Η άνοδος της ακροδεξιάς και οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων / 1

Φωτογραφίες

ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU
ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU
ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU
ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU
ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU
ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU
ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - VASILIKI NAKOU

Επικοινωνία

Διεύθυνση: 
Γραφ. ΔΗΣΥ: Λ. Νίκης 11, 1ος όροφος [Πλ. Αριστοτέλους]

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

ΣυνημμένοΜέγεθος
i_demokratia_tis_baimaris_edo.doc89 KB
e_demokratia_mas_thelei_olous_metokhous.doc90.5 KB
Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας