Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών είναι πολιτικό κόμμα, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011 από τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Δημαρά (Πρόεδρος του κόμματος) και Βασίλη Οικονόμου, οι οποίοι είχαν ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία για το μνημόνιο και στη συνέχεια διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιάννης Δημαράς ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος με όνομα «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» στις 29 Μαρτίου 2011. Στο νέο αυτό σχήμα συμμετέχουν εκτός των δύο εν ενεργεία βουλευτών, πρώην υπουργοί και βουλευτές, προσωπικότητες από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εκπρόσωποι της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων.

Ιδεολογικό στίγμα

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών σύμφωνα με τη διακύρυξή του[2] έχει ως στόχους:

  • την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας
  • τη Λαϊκή Κυριαρχία.
  • τη Κοινωνική Δικαιοσύνη.
  • τη Λαϊκή Αλληλεγγύη.

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών προέρχεται από τη «Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» δηλαδή από την ευρύτερη Αριστερά, από Κινήσεις Ανένταχτων Πολιτών, από το πολιτικό Κέντρο, από την Πολιτική Οικολογία και από κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του Συντηρητικού χώρου.

Αναλυτικά

Φίλες και Φίλοι γεια σας,

Ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή επίσκεψή σας, που μας τιμά ιδιαίτερα.
Σε μια εποχή, εξαιρετικά δύσκολη για την πατρίδα μας, διαπιστώνουμε όλοι ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας παρακμάζει και κλονίζεται. Η διαπλοκή και η οικονομική ανέχεια που ακολουθούνται από μία γενικευμένη κατάρρευση ηθικών και θεσμικών αξιών, μόνο θλίψη και αγωνία για το μέλλον προκαλούν στον ελληνικό λαό.

Μετά από πολλές σκέψεις και συζητήσεις, βρισκόμαστε εδώ στο διαδίκτυο με σκοπό να σας καλέσουμε σε κοινές προσπάθειες και αγώνες. Το πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι, αν, πότε και πώς θα βγεί από το σημερινό αδιέξοδο. Και πώς η χώρα μας, θα ατενίσει και πάλι με αισιοδοξία και εθνική αξιοπρέπεια το παρόν και το μέλλον της.

Εκείνο που εμείς θέλουμε να κάνουμε, είναι να μιλήσουμε, να συζητήσουμε ειλικρινά και σοβαρά με τον κόσμο και με όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. Με αυτές τις επισημάνσεις λοιπόν, σας καλώ όλους από τον κόσμο του πνεύματος, της πολιτικής, του επιχειρείν, της εργασίας, της νεολαίας, γενικά της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, να συμμετέχετε σε έναν ειλικρινή, πανελλαδικό διάλογο ουσίας, για όσα μας αφορούν. Για όσα και όσους φταίνε, για τα σημερινά χάλια της χώρας και τα προβλήματα των πολιτών.

Οι Πολίτες είναι η ίδια η Ελλάδα
Και για την Ελλάδα, την Πατρίδα που όλοι αγαπάμε, θα παλέψουμε
Και θα νικήσουμε, εμείς οι Πολίτες. Είναι βέβαιο αυτό

Ελάτε να αγωνισθούμε όλοι μαζί. Να σώσουμε την Πατρίδα μας. Την Δημοκρατία μας. Την έντιμη Πολιτική δράση. Τις οικογένειες και τα παιδιά μας. Το μέλλον της χώρα μας.

Γιάννης Δημαράς

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο
  • 2103226445Εργασία
Διεύθυνση
  • Φιλελλήνων 7
  • 10557 Athens, Greece

Ιστότοπος
Email