ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης γεννήθηκε στα Αλωνάκια Κοζάνης το 1972.

Η οικογένειά του κατάγεται από τα Αλωνάκια Κοζάνης και το Μονόλοφο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Φιλιππίδου, Εκπαιδευτικό - Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Η/Υ, που κατάγεται από τον Τετράλοφο του Δήμου Ελλησπόντου, και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τη Βάρβαρα και τη Σοφία (6 και 3 ετών αντίστοιχα).

 

Αναλυτικά

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Κοζάνης και σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας και στην Οικολογία.

Από το 1986 λειτουργεί με τον πατέρα του, Δημήτρη, και τα δύο του αδέρφια, Κωνσταντίνο και Αλέξανδρο, το οικογενειακό κέντρο «Ακρίτας», στα Αλωνάκια Κοζάνης.

Εργάστηκε ως Γεωπόνος στον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Κοζάνης – Σερβίων (2001 – 2006) και στον Οργανισμό Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) (2008).

Με αγάπη και σεβασμό για τον τόπο του και μεράκι για την καλλιέργεια της γης, με στόχο την παραγωγή ασφαλών προϊόντων, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης μαζί με άλλους 5 νέους αγρότες, δημιούργησε το 2008 την εταιρεία «Προϊόντα Γης Βοΐου ΑΒΕΕ», στο Τσοτύλι Βοΐου Κοζάνης. Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα, όπου μεταφέρεται η παραγωγή οσπρίων των συμβεβλημένων με την εταιρεία αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Βοΐου, υπόκειται στη συνέχεια σε επεξεργασία, συσκευάζεται και τυποποιείται, με μεθόδους -σε όλα τα στάδια- που σέβονται το περιβάλλον. Η προσπάθεια αυτή κερδίζει γρήγορα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην εγχώρια αγορά.

Η ενασχόληση με την αγροτική παραγωγή, που του επιτρέπει να γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη Δυτική Μακεδονία, ήταν και είναι στο επίκεντρο της δράσης του. Με τεχνογνωσία, εμπειρία, δύναμη και πεποίθηση ότι οι ανάγκες των πολιτών καθοδηγούν τις πρωτοβουλίες των αιρετών, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης «ακούει» τους συμπολίτες του, με προσδοκία τη δημιουργία μίας ισχυρής Δυτικής Μακεδονίας, μίας περιφέρειας – πρότυπο για την πατρίδα μας.

Εξελέγη δύο φορές (2004 – 2010) στη Γενική Συνέλευση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στον κλάδο των Γεωπόνων. Είναι από το 2005 Μέλος του Γεωπονικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης και το 2005 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις Καπνού.

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε ως Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ Δυτικής Μακεδονίας (2005 – 2008) και την ίδια χρονική περίοδο ήταν υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε κεντρικό επίπεδο. Στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών του βρισκόταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τοπικούς φορείς και αγρότες, μέσω της διοργάνωσης ημερίδων σε κάθε Νομό της Δυτικής Μακεδονίας, για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα για τις προοπτικές του αγροτικού τομέα στο νέο διεθνές και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος το 2006, με το συνδυασμό «Νομός Κοζάνης: Στην Πρώτη Γραμμή». Είναι τακτικό Μέλος της 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης. Από το 2007 είναι εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στο Βιομηχανικό Πάρκο Σιάτιστας (ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας), Μέλος του Δ.Σ. στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Αποκατάστασης ΑμεΑ Νομού Κοζάνης και Μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Το 2009 ορίστηκε Μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη του Οργανισμού Οργάνωσης & Λειτουργίας των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

Το 2009 ορίστηκε Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από το 2010 είναι Μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης είναι μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αισθητικοκινητικές Διαταραχές Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα» και της Α.Ε.Π Καραγιαννίων.

 


Δυναμική της υποψηφιότητας

Παρά την παραφιλολογία, εδώ και καιρό είχε έρθει η ωρίμανση μίας υποψηφιότητας, η οποία θα έδινε νέα πνοή στο πολιτικό τοπίο. Όμως η υπόθεση της περιφέρειας δεν είναι προσωπική. Όλοι μαζί, νέα και φρέσκα πρόσωπα, μαζί με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μία νέα πολιτική πραγματικότητα, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να εργαστούμε για ένα καλύτερο και ομορφότερο μέλλον. Έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να πετύχουμε μια νέα πορεία για τη Δυτική Μακεδονία. Αρκεί να δώσουμε έμφαση σ΄αυτά που μέχρι τώρα ήταν παραμελημένα.

Οφείλουμε να βάλουμε τις βάσεις για δραστική μείωση της ανεργίας στην περιοχή. Έχουμε τη δυνατότητα με σύστημα και ορθολογικό σχεδιασμό να μειώσουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε την αγορά. Μπορούμε να δώσουμε στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν την δραστηριότητα τους με ένα κράτος σύμμαχο και όχι δυνάστη. Έχουμε τη τεχνοτροπία, την εμπειρία και τη δύναμη να δώσουμε στις επιχειρήσεις το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να ορθοποδήσουν και να είναι ανταγωνιστικές απέναντι στις εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Facebook

Twitter

Video (Βίντεο)

Κανάλι YouTube: 
Video: 
See video

Φωτογραφίες

ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
flickr.com Photo Stream: 

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

Τηλ. επικοινωνίας: 24610/29377, κινητό 6945/414614.

ιστοσελίδα : http://papaiordanidis.gr/

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Σχετικές Δημοσιεύσεις