ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (Γιάννης)

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Στη σημερινή συγκυρία, η οικονομική ύφεση δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή. Η καθημερινή αγωνία για τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου, μπορεί να είναι η αφετηρία για την ανάπτυξη σκέψεων, ιδεών και προγραμματισμένων συμπεριφορών που περιθωριοποιούν τη συλλογική δράση, στοχεύοντας στη διασφάλιση του ‘’ατομικού κεκτημένου’’. Σε μία οικονομία σε ύφεση, η ανάπτυξη τέτοιων συμπεριφορών, έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια τη διαμόρφωση απαξιωτικής στάσης, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων απέναντι στην πολιτική και όπως αυτή φαίνεται να εκφράζεται από τους πολιτικούς. Η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η συνειδητά μεθοδευμένη επικράτηση της ‘’μετριοκρατίας’’  απογοητεύουν τον γεμάτο όρεξη για παραγωγική δραστηριότητα νέο άνθρωπο και τον οδηγούν σε λύσεις συμβιβασμού με μια τελματωμένη σε στόχους, ιδέες και πρωτοβουλίες, κατάσταση.

Φίλες και φίλοι, Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα ο τόπος μας, ο Νομός Κοζάνης, έχει αστείρευτες, αλλά αναξιοποίητες πηγές πλούτους σε όλους τους τομείς παραγωγής. Επιπροσθέτως, διαθέτει και ανθρώπινο δυναμικό ικανό, με τη δραστηριοποίησή του, να δημιουργήσει μια ανεπτυγμένη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’ αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να απαγκιστρωθεί η Περιφέρειά μας από τις κρατικές αγκυλώσεις, που δημιουργήθηκαν από τις προαναφερθείσες παθογένειες του κεντρικού πολιτικού μας συστήματος και να αναπτυχθεί με τη συμμετοχή όλων μας και με σχεδιασμό από νέους, τίμιους, άφθαρτους, ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους, ήδη καταξιωμένους με την κοινωνική τους δράση, που πραγματικά θα τιμήσουν τις θέσεις που θα αναλάβουν και δεν θα αναμένουν την καταξίωσή τους απο αυτές. Σε αυτή την προσπάθεια, παρακαλώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας.’’

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Νέστορος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη "Αρχή….ζουμε μαζί"

Αναλυτικά

Γεννήθηκα το έτος 1968, με πατέρα τον αείμνηστο δικηγόρο Κοζάνης Νέστορα Παπακωνσταντίνου και μητέρα τη Θεοδώρα Καραδήμου- Παπακωνσταντίνου. Φοίτησα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, στο 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης και στο 2ο Λύκειο Κοζάνης, από όπου και αποφοίτησα το έτος 1985, οπότε και εισήχθην στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έλαβα υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατκών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή το έτος 1989 με βαθμό ‘’ΑΡΙΣΤΑ’’. Την ίδια χρονιά εισήχθην στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησα το έτος 1993 με βαθμό ‘’ΑΡΙΣΤΑ’’.

Το έτος 1991 ενεγράφην, με το βαθμό του πτυχίου μου στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το ίδιο έτος  ασκώ ενεργή δικηγορία. Από το έτος 1999 είμαι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, διορισμένος στο Πρωτοδικείο Κοζάνης. Κατά τα έτη 1990-1992 παρακολούθησα σεμινάρια του Ινστιτούτου Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Θεσσαλονίκη. Κατά την άσκηση της δικηγορίας, συνεργάστηκα, ως διδακτικό προσωπικό, με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Συνέγραψα μονογραφίες- μελέτες σε νομικά περιοδικά και άρθρα επιστημονικού και πολιτικού περιεχομένου σε διάφορες εφημερίδες τόσο της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και πανελλαδικής κυκλοφορίας. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ‘’Το σπίτι της Ευρώπης- Κοζάνη’’ και μέλος διαφόρων σωματείων- μη κυβερνητικών οργανώσεων, από τα οποία και τιμήθηκα για τν προσφορά μου. Κατά τα έτη 1997-1998 εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Κατά τα έτη 1996-1999 υπήρξα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης

Ομιλώ Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία Παυλίδου και έχουμε δύο παιδιά, τον Νέστορα, μαθητή της Έκτης Δημοτικού και τον Παναγιώτη, ηλικίας 4 ετών.

 

 

Facebook

Twitter

Φωτογραφίες

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
flickr.com Photo Stream: 

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (Γιάννης) στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας