Το ΠΑΣΟΚ είναι κορμός και ο πυλώνας της κυβερνητικής συνεργασίας. Μας ενδιαφέρει να ολοκληρώσουμε την εθνική στρατηγική.

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό

Συζητήσαμε κατά βάση, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Γιατί ήδη έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά βήματα, έχουμε αρχίσει την έξοδο από την κρίση. Τώρα ο ελληνικός λαός σε πρακτικό, καθημερινό επίπεδο θα αρχίσει να βλέπει την αλλαγή, σιγά-σιγά. Μετά, αυτή η αλλαγή θα γίνει πολύ πιο έντονη και πολύ πιο γρήγορη.

Στόχος τώρα είναι να επιβεβαιώσουμε και να επισημοποιήσουμε την βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο ήδη οι αγορές με πανηγυρικό τρόπο έχουν κρίνει ως βιώσιμο. Γιατί όπως έχει εξηγήσει ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος που είναι αυτός που εκπροσωπεί τον φορέα που μας έχει δανείσει, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο κ. Ρέγκλιν, το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει ιδιορρυθμίες που το καθιστούν μοναδικό στην Ευρώπη, ίσως και διεθνώς. Και βιώσιμο, γιατί κατά 80% βρίσκεται στα χέρια θεσμών και όχι επιθετικών επενδυτών ή κερδοσκόπων. Έχει εξαιρετικά καλά επιτόκια, μεγάλη διάρκεια, μεγάλη περίοδο χάριτος, πολύ καλά τακτοποιημένες λήξεις, μικρό κόστος εξυπηρέτησης.

Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, η Ιαπωνία που είναι μια χώρα διεθνώς ανταγωνιστική και ισχυρή έχει 200% του ΑΕΠ χρέος και η Αργεντινή που ταλαιπωρείται έχει 60% του ΑΕΠ χρέος. Το να βλέπουμε μόνο το πόσο είναι το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, όταν πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και άλλες παραμέτρους, οι οποίες είναι καθοριστικές για μια χώρα, όπως η Ελλάδα.

Συζητήσαμε φυσικά και για το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, γιατί προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο, προκειμένου να αποδώσουν πλήρως οι δραματικές προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού, πρέπει να έχουμε πολιτική σταθερότητα και πιο συγκεκριμένα κυβερνητική σταθερότητα.

Γνωρίζετε την άποψή μου. Η κυβερνητική σταθερότητα διασφαλίζεται μέσα από το ρόλο του προοδευτικού πόλου, μέσα από το ρόλο του ΠΑΣΟΚ που τώρα μάχεται και αγωνίζεται μέσα στο σχήμα της Ελιάς, της Δημοκρατικής Παράταξης. Γιατί χωρίς προοδευτικό πόλο δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής που εμείς διαμορφώσαμε και κουβαλήσαμε στην πλάτη μας επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα...

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις