ΠΟΓΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

[5728 εμφανίσεις]
ΠΟΓΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Από τα Κομνηνά Εορδαίας – καθηγητής στο ΤΕΙ Καβάλας Βιομηχανικής Πληροφορικής – Δ/ντης Κέντρου Τεχνολογικών Ερευνών Αν. Μακεδονίας – Θράκης

 

Αναλυτικά

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΓΑΡΙΔΗΣ είναι Διδάκτορας Ηλεκτρονικός και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (B.Sc, M.Sc, Ph.D πανεπιστηµίου Salford Αγγλίας), Καθηγητής στο Τµήµα Βιοµηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ της Καβάλας. Γεννήθηκε στα Κοµνηνά-Εορδαίας-Κοζάνης. Είναι ενεργό µέλος του Κινήµατος από την ίδρυσή του (1974). Διετέλεσε επί σειρά ετών Γραµµατέας Τοπικών και Κλαδικών Οργανώσεων και µέλος Νοµαρχιακών Επιτροπών, µε πρώτη την Προσωρινή Νοµαρχιακή Επιτροπή (ΠΝΕ) Μ. Βρετανίας (1976-1977), στους τόπους που δραστηριοποιήθηκε (Μ. Βρετανία, Κοζάνη, Καβάλα). Διετέλεσε µέλος του Τοµέα Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΠΑΣΠ Μ. Βρετανίας ως Γραµµατέας της ΠΑΣΠ και εκπρόσωπός της στο Συµβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών στο Πανεπιστήµιό του.

Συνέγραψε οκτώ επιστηµονικά βιβλία που διδάσκονται στα Πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, πλήθος επιστηµονικών-ερευνητικών εργασιών που παρουσιάστηκαν σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και άρθρων σε εφηµερίδες που αφορούσαν σε πολιτικά και κοινωνικά θέµατα.Ασχολείται ερευνητικά µε τον τοµέα των συστηµάτων βασισµένων σε επεξεργαστές. Επέβλεψε πλήθος εργασιών που είχαν ως αποτέλεσµα την ανάπτυξη καινοτόµων προϊόντων µεταξύ των οποίων και το «Ροµποτικό Όχηµα Ανεύρεσης Επιζώντων σε Ερείπια µετά από Σεισµό «(R.OX.AN.E)» στο οποίο δόθηκε µεγάλη δηµοσιότητα καθώς παρουσιάστηκε σε πολλά περιοδικά, εφηµερίδες και κανάλια περιφερειακής και εθνικής εµβέλειας, παρουσιάστηκε στην πανελλαδική έκθεση «Athens Digital Week» 13-18/10/2009, αξιολογήθηκε και απέσπασε, µεταξύ 18 εκθεµάτων από Πανεπιστήµια, ΤΕΙ και ιδιώτες, το πρώτο βραβείο

Το έργο αυτό χαρακτηρίστηκε ως ακαδηµαϊκή και επιστηµονική αριστεία και αναρτήθηκε στη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων.Συνέλαβε την ιδέα και διοργανώνει ετησίως, στον εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Καβάλα, το εθνικής εµβέλειας Φεστιβάλ Βιοµηχανικής Πληροφορικής www.i2fest.gr. Διετέλεσε Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρµογών και µέλος του Συµβουλίου και της Συνέλευσης του ΤΕΙ Καβάλας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ) του Παραρτήµατος Καβάλας και του Γραφείου Δράµας και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Γενικού Νοµαρχιακού Νοσοκοµείου Καβάλας. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Ένωσης Διδακτόρων Καθηγητών ΤΕΙ του Παραρτήµατος της Καβάλας, των Πολιτιστικών Συλλόγων Μεταµόρφωσης και Νεάπολης Καβάλας, του Συλλόγου Ωροµισθίου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΚΑΤΕΕ Κοζάνης, της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης και Μέλος του Δ.Σ. της «Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ποντιακών Σωµατίων».

Σήµερα είναι Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (KTE ΑΜΘ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης http://ctr-emth.teikav.edu.gr, καθώς και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Κέντρο Επιχειρηµατικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (KETA ΑΜΘ).Τιµήθηκε µε αναµνηστικό πάπυρο και του απονεµήθηκε το ασηµένιο µετάλλιο του Δήµου Πτολεµαΐδας.

Έλαβε το πρώτο βραβείο καινοτόµου ροµποτικού προϊόντος στην «Athens Digital Week» µε το έκθεµα µε τίτλο «Ροµποtικό ΌΧηµα ΑΝεύρεσης Επιζώντων (R.OX.AN.E)» και του απονεµήθηκε απ’ το Νοµάρχη Καβάλας, σε πανηγυρική διαδικασία, τιµητικό αναµνηστικό δίπλωµα, για τη εν λόγω εργασία. Τιµήθηκε απ’ το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων µε Ακαδηµαϊκή και Επιστηµονική Αριστεία. Έλαβε το πρώτο Βραβείο εκθέµατος στο Φεστιβάλ Βιοµηχανικής Πληροφορικής µε το έκθεµα «Ροµποτικό Σύστηµα Αποθήκευσης και Ανάκλησης Φαρµάκων σε Φαρµακείο».Έλαβε το Βραβείο ΚΤΕ ΑΜΘ για την εργασία «Δηµιουργία Πλατφόρµας Εκπαιδευτικής Ροµποτικής».Μετά από σχετική πρόσκληση, παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση της Μόνιµης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, τις απόψεις του για την έρευνα στην Ελλάδα.

 

Video (Βίντεο)

Κανάλι YouTube: 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 
(+30) 2510 462264 / (+30) 2510 462612 Fax: (+30) 2510 462612
Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΠΟΓΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα: