ΣΠΟΝΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ)

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ) ΣΠΟΝΤΗ

Φίλες και φίλοι, Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Στα πολλά χρόνια ενεργής συμμετοχής και προσφοράς μου στον τόπο μας, μέσα από διάφορους φορείς και θεσμούς, βίωσα την αγωνία των ανθρώπων που νοιάζονται για το μέλλον του Νομού. Γι αυτό, αγωνίστηκα να δώσω λύσεις σε μικρά και σε μεγάλα ζητήματα, μέσα από κινήματα και συλλογικές οργανώσεις. Στόχος μου πάντα ήταν και είναι, με ήθος, ευθύνη και αξιοπρέπεια, να πετύχω όσα είναι δυνατόν περισσότερα για τους συμπολίτες μου και να συμβάλω στην πορεία του τόπου, στο αύριο.

Αναλυτικά

 

Η Ελισσάβετ Σπόντη γεννήθηκε το 1960 στο Εμπόριο Εορδαίας από τον Φωκά και την Αναστασία Σπόντη. Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Φοίβου, 22 ετών και της Αναστασίας - Σοφίας, 14 ετών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1983 ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, διατηρώντας παράλληλα δικηγορικό γραφείο με τον πατέρα και τον αδελφό της, στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Όλα αυτά τα χρόνια ασκεί μάχιμη δικηγορία, ενασχολούμενη ιδιαίτερα με θέματα εργατικού, συνδικαλιστικού και σωματειακού δικαίου, καθώς και με θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων.

Είναι νομικός σύμβουλος στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής, μεταξύ αυτών του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», στην ΕΤΕ ΔΕΗ, καθώς και στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Από την εφηβική της ηλικία συμμετείχε στο μαθητικό, φοιτητικό και νεολαΐστικο κίνημα μέσα από οργανώσεις της Αριστεράς. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στα κινήματα της ειρήνης, της οικολογίας και του πολιτισμού, στο γυναικείο κίνημα, καθώς και σε κινήσεις - επιτροπές πολιτών για τα κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον, τη διεκδίκηση της ΑΕΒΑΛ, το κυκλοφοριακό και χώρων στάθμευσης - πρασίνου.

Διετέλεσε:
• Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και της Κινηματογραφικής Λέσχης.
• Μέλος του Δ.Σ. του Α’ Κρατικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πτολεμαΐδας, κατά τα διαστήματα 1990-1993 και 1997-2000.
• Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του «Συλλόγου ενάντια στις εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης» στον οποίο εξακολουθεί να είναι μέλος.

 

 

Επικοινωνία

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΣΠΟΝΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ) στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις