ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Σταμάτης γεννήθηκε στην Παραβόλα Αγρινίου στις 27 Ιουλίου 1952. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στην διάρκεια των σπουδών του ήταν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Εκλέγεται κατ’επανάληψη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκράτια. Το ενδιαφέρον του για την άμεση ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοικήση εκδηλώθηκε με την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας το 1998, όταν και εξελέγη Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας για δύο τετραετίες, την περίοδο 1998 - 2006.

Παρόλη την ενασχόλησή του με τα κοινά, ήταν και είναι μαχόμενος δικηγόρος της Ποινικής Δικαιοσύνης. Έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία σε θέματα της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής από την εκπροσώπιση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδας-Ιρλανδίας, μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης και μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην παρούσα σύνθεση της Βουλής είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών. Επιπλέον, είναι από το 2009 αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει ένα γιο, ο οποίος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μία κόρη απόφοιτος της Νομικής του Α.Π.Θ.. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

  Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

  Επεξεργασία Προφίλ

  Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
   
  Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
  Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

  Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

  για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

  Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

  Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας