ΤΑ ΝΕΑ | Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής.

Αθήνα, 3 Μαΐου 2014
 

Συνέντευξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου,  στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και τη δημοσιογράφο Β. Κεχαγιά

Έχετε πει ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα και μάλιστα ότι αυτό περνάει μέσα από την Ελιά. Πώς τεκμηριώνετε αυτήν την άποψη;

Τυπικά στις 18 και 25 Μαΐου εκλέγουμε δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές. Θεσμικά συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής σταθερότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, και γενικότερα η αντιπολίτευση, είχαν στην αρχή επιχειρήσει να θέσουν ζήτημα «εκλογών–δημοψηφίσματος» κατά της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής. Τώρα φυσικά τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά είναι προφανές ότι ακόμη ελπίζουν και προσπαθούν κάποιοι το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου να μπορούν να κάνουν  μια συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματος όλων των εκλογικών διαδικασιών, με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης και της εθνικής πολιτικής.

Αυτό πώς αντιμετωπίζεται; 

Κοιτάξτε, χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του μεγάλου εθνικού στόχου, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο και η επάνοδος στην κανονικότητα μιας αυτοδύναμης, ουσιαστικά ισότιμης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Πρακτικά αυτό από τί εξαρτάται, από το ποιός θα είναι πρώτος; 

Αυτό που λέω εξαρτάται, σε καθοριστικό βαθμό, από τη θέση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στο κομματικό φάσμα  και άρα  ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση. Αυτό είναι κρίσιμο για τη σταθερότητα, αλλά και το πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής, πολύ πιο κρίσιμο από τον τεχνητό διπολισμό και τη μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ  ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ. Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει  πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής.

Περισσότερα...

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις