ΤΣΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΤΣΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ

Γεννήθηκα το 1976 στην Πτολεμαΐδα όπου και κατοικώ. Ασκώ το επάγγελμα του Δικηγόρου από το Φεβρουάριο του 2003 στο Πρωτοδικείο Κοζάνης και το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας. Το γραφείο μου είναι στην Πτολεμαΐδα στην οδό Πτολεμαίων, αριθμ. 12.

Οι γονείς μου Ιωάννης και Ελένη είναι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας. Είμαι παντρεμένος με την Γιάγκου Ελευθερία , καθηγήτρια πληροφορικής. Έχω δύο αδερφές, την Χρυσάνθη και την Κωνσταντίνα.

Στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση τελείωσα στην Πτολεμαΐδα το 1994.Την ίδια χρονιά γράφτηκα στο πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris 1-Pantheon-Sorbonne) απ’ όπου και αποφοίτησα το 1999, με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο. Το 2000 πήρα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα (D.E.A.:DIPLOME D΄ETUDES APPROFONDIES) στο Οικονομικό και Κοινοτικό Δίκαιο.

Το διάστημα 2001-2002 έκανα  την άσκησή μου στο Δικηγορικό  Σύλλογο Κοζάνης στο γραφείο του κ. Κούση Ιωάννη. Παράλληλα έκανα μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ομιλώ Γαλλικά και Αγγλικά και έχω άδειες διδασκαλίας των γλωσσών αυτών. Από την ίδρυση της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας, το 2006 έως και το 2010 ανελλιπώς, δίδαξα σε δημοτικούς αστυνομικούς Αστικό, Ποινικό και Διοικητικό Δίκαιο. Είμαι μέλος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.   

Ασχολούμαι με τα κοινά συμμετέχοντας σε Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας, σε ορισμένους από τους οποίους συμμετέχω στα Διοικητικά τους Συμβούλια. Είμαι μέλος της κινηματογραφικής λέσχης Πτολεμαΐδας.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολούμαι από τη θέση του υποψηφίου για πρώτη φορά.

 

 

Αναλυτικά

Ζώντας και δραστηριοποιούμενος σε μια περιοχή με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι, δεν μπορούσα να μείνω ανεπηρέαστος και αδιάφορος σ’ όλα όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν. Η καθημερινή επαφή μου με ανθρώπους κάθε επαγγελματικής τάξης και κάθε ηλικίας, μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω τα φοβερά προβλήματα που καλούνται να λύσουν ακόμη και για αυτήν την επιβίωσή τους. Νέες και νέοι που δεν τολμούν καν να προγραμματίσουν τις σημερινές και αυριανές δραστηριότητές τους, λόγω της οικονομικής αστάθειας και της ανεργίας, πόσο μάλλον να ονειρευτούν και να προγραμματίσουν το μέλλον τους.

Οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής στενάζουν κάτω από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει λόγω της κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την πρόσφατη οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της οικονομίας, γίνονται καθημερινά θύματα της οικονομικής δυσπραγίας. Αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πνεύματος, όλοι σε απελπισία.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ποιος μένει ασυγκίνητος; Χρόνια τώρα διάβαζα ,άκουγα, έβλεπα τους υπευθύνους να λένε πως φταίνε κάποιοι άλλοι για ό,τι συνέβηκε και πως αυτοί θα τα διορθώσουν. Δυστυχώς, η διόρθωση δεν ερχόταν. Δεν ερχόταν διότι τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονταν ούτε καν με την απλή λογική. Το σύστημα του ολοκληρωτικά συγκεντρωτικού κράτους δεν επιτρέπει να κινούνται οι μηχανισμοί ούτε με ρυθμούς χελώνας. Γραφειοκρατική δυσκαμψία σ’ όλους τους τομείς.

Το νέο μοντέλο Διοικητικής Οργάνωσης του Κράτους με τον νόμο «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, δίνοντας εξουσίες και αρμοδιότητες στους νέους διευρυμένους Δήμους και, κύρια, στις Περιφέρειες, δίνει μεγάλες ελπίδες να ανατραπούν σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα πιο πάνω δυσάρεστα προβλήματα.

Αν η μεγάλη μάζα του λαού μας αγκαλιάσει τους θεσμούς αυτούς και δραστηριοποιηθεί στον τομέα του ο καθένας και η καθεμιά, ενεργώντας, πιέζοντας και βοηθώντας στα πλαίσια των δυνατοτήτων του αυτούς που θα αναλάβουν να στηρίξουν και να υπηρετήσουν αυτούς τους νέους θεσμούς, θα αρχίσει σύντομα να ανατέλλει ελπίδα σε αυτόν τον ευλογημένο από κάθε άποψη τόπο της Δυτικής Μακεδονίας που τόσο έχει δεινοπαθήσει και κακοποιηθεί τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Η άρση της απομόνωσής της, πρόσφατα, με τους μεγάλους οδικούς άξονες και οι ανεκμετάλλευτες πηγές πλούτου στο υπέδαφός της, τα εύφορα εδάφη της, τα ανεκμετάλλευτα δάση της, τα άφθονα νερά της, οι διάφορες υποδομές της και προ πάντων ο λαός της, με το άριστα εξειδικευμένο προσωπικό της, είναι εχέγγυα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Πιστεύω πως είναι η στιγμή να αδράξουμε την ευκαιρία, διότι θα είναι ίσως η τελευταία μας. Ευκαιρία για τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειάς μας που ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του και τα προβλήματά τους, αλλά και όλοι μαζί έχουν κοινά χαρακτηριστικά και πολλά κοινά πλεονεκτήματα.

Οι καιροί πλέον δεν περιμένουν. Τα προβλήματά μας, θα τα λύσουμε εμείς που τα βλέπουμε και τα ζούμε. Ένας μεγάλος φιλόσοφος είπε: «Δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που δεν τίθενται».Πλέον, αυτά έχουν τεθεί από καιρό τώρα μπροστά μας και περιμένουν από ΕΜΑΣ τη λύση τους. ΕΜΕΙΣ που πιστεύουμε ότι οι νέοι θεσμοί δίνουν δυνατότητες και ΕΣΕΙΣ που θα ψηφίσετε και θα στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια διότι πιστεύετε και ευελπιστείτε πως θα ξεκινήσουν να διαφαίνονται λύσεις.

Λύσεις που προτείνονται και εγγυώνται από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Παπαϊορδανίδη Γιάννη, άνθρωπο νέο, άφθαρτο, δυναμικό, δημιουργικό και έμπειρο, και όλους τους συνεργάτες του υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.   

Όλα αυτά και πολλά άλλα, που δεν χωράνε σ’αυτό το μικρό φυλλάδιο, δεν με αφήνουν ασυγκίνητο και αδιάφορο. Γι’αυτό θέλησα να διεκδικήσω την εκλογή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να προσφέρω και εγώ όσα περισσότερα μπορέσω από τις γνώσεις και τις δυνατότητές μου, βάζοντας ένα μικρό πετραδάκι στην προσπάθεια επίλυσης των ατέλειωτων προβλημάτων της περιοχής μας.

Facebook

TSIKAS-STEPHANOS on Facebook

Φωτογραφίες

flickr.com Photo Stream: 

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

Τηλ.: 2463055501 Κινητό Τηλ.:6976684507 Email: [email protected]

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΤΣΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις