ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

[10527 εμφανίσεις]
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπηρετε την 8η θητεία του ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα ως Υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης στο ΠΑΣΟΚ είναι ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των ευρύτατων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας προκειμένου να δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας για τους Έλληνες πολίτες. 

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

Αναλυτικά

 Η επιτυχημένη πορεία του κατά τη δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (1993-2004) σε μια σειρά από κρίσιμες θέσεις ευθύνης σε συνδυασμό με τον ήπιο, ρεαλιστικό και μεταρρυθμιστικό πολιτικό λόγο που εκφράζει διαχρονικά έχουν συμβάλει καθοριστικά, ώστε φίλοι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι να αναγνωρίζουν ομόφωνα στο πρόσωπό του έναν σύγχρονο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό πολιτικό.\

Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκινά το 1989 όταν εκλέγεται πρώτος σε ψήφους βουλευτής στην Ημαθία, απ’ όπου και κατάγεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση των ψηφοδελτίων του σε όλη την Ελλάδα με νέους και άφθαρτους υποψηφίους.

Το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου του εμπιστεύεται τη θέση του Υφυπουργού Εμπορίου υπό τον Κώστα Σημίτη, θέση στην οποία -ουσιαστικά- παραμένει και ως Υφυπουργός Ανάπτυξης μέχρι το 1999. Ως Υφυπουργός Εμπορίου και Ανάπτυξης εργάζεται με συνέπεια στο τρίπτυχο «έλεγχος τιμών, εκσυγχρονισμός της αγοράς και ενίσχυση του ανταγωνισμού», με αποτέλεσμα τη μείωση του πληθωρισμού από το 11,1% το 1994 στο 3% το 1999, ικανοποιώντας το αυστηρό και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο για δραστική μείωση του πληθωρισμού που έθετε ο εθνικός στόχος της ένταξής μας στην ΟΝΕ.

Ακολουθεί η μετάβασή του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στόχος της κυβέρνησης Σημίτη και του ίδιου προσωπικά -σε μια περίοδο που το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει τρωθεί σημαντικά λόγω των νέων μορφών εγκληματικότητας που έφερε το άνοιγμα των συνόρων τη δεκαετία του ‘90- είναι η οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ταυτόχρονα σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας. Η εκεί θητεία του (1999-2003) καταγράφεται ως η μακροβιότερη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και χαρακτηρίζεται από την πιο εκτενή, σε βάθος και με αποτελέσματα μεταρρύθμιση που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Κατά κοινή ομολογία με την αποχώρησή του από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς:

 • η 17Ν έχει εξαρθρωθεί πλήρως
 • η εγκληματικότητα έχει μειωθεί και η εξιχνίαση των εγκλημάτων έχει διπλασιασθεί ως αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών παρεμβάσεων, όπως η αύξηση των πεζών περιπολιών και ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»
 • τα τροχαία έχουν σημειώσει θεαματική κάμψη με χαρακτηριστική τη μείωση θανάτων κατά 35% και των σοβαρών τραυματισμών κατά 52%, χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ», του οποίου υπήρξε εμπνευστής
 • ο αριθμός εμπρησμών στα δάση γνωρίζει τη μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας 50ετίας
 • η μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού υποδομών, εξοπλισμού και νοοτροπιών που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο αυτή οδηγεί στην καθ’ όλα επιτυχή -από άποψη ασφάλειας- διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δράση του όμως στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν περιορίζεται στην άσκηση αντιεγκληματικής πολιτικής, αλλά επεκτείνεται και σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Πρωτοστατεί μεταξύ των ευρωπαίων συναδέλφων του και πετυχαίνει κοινή απόφαση στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. (2003) για την οικογενειακή επανένωση, χρόνιο αίτημα μεταναστών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Αναλαμβάνει επίσης σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στα Δυτικά Βαλκάνια και την καταπολέμησή του με πολιτικά, αναπτυξιακά και σε μικρότερο βαθμό αστυνομικά μέτρα, ενώ αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες με Ε.Ε. και ΗΠΑ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking), περνώντας και το μοναδικό μέχρι σήμερα νόμο (3064/2002) για την καταπολέμηση της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κυρίως γυναικών και παιδιών.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και στον απόηχο της σταθερής θέσης του από το 2001 για την αναγκαιότητα επανίδρυσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, αναλαμβάνει το καλοκαίρι του 2003 τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, εκφράζοντας το πρόταγμα για την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ. Η θητεία του συνδέεται με την ομαλή αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, που δρομολογήθηκε τον Ιανουάριο του 2004 από τον Κ. Σημίτη και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 8 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου, με την ιστορική ανάδειξη του Γ. Α. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από 1.000.000 πολίτες.

Μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια νέα αναγκαία φάση ιδεολογικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραμένει στη θέση του, συμβάλλοντας στην αλλαγή σελίδας για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Στηρίζει το εγχείρημα της ανανέωσης και συνεργάζεται στενά με τον Γ. Α. Παπανδρέου στην πορεία του κινήματος προς το 7ο Συνέδριο, που επικυρώνει το νέο καταστατικό και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο του στη θέση του Γραμματέα.

Σήμερα είναι υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα με μια σειρά παρεμβάσεις του για το ασφαλιστικό πρόβλημα, την υπερχρέωση των νοικοκυριών και της αδιέξοδα της νέας γενιάς,επιδιώκει να αναδείξει τα πολιτικά χαρακτηριστικά και προβλήματα της ελληνικής μεσαίας τάξης, η οποία μολονότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας παραμένει μια σιωπηλή πλειοψηφία τα κεντρικά αιτήματά της οποίας ελάχιστα καθρεφτίζονται στον επίσημο λόγο των ελληνικών κομμάτων.

Με την απόφασή του να πολιτευτεί από εδώ και στο εξής στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας ανοίγει έναν νέο -για τον ίδιο- πολιτικό κύκλο. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ σε συνδυασμό με ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ σε προβλήματα που χρονίζουν είναι ταυτόχρονα οι αρχές και οι εγγυήσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Β’ Αθήνας. Σε αυτή την προσπάθεια τρεις είναι οι βασικές πολιτικές προτεραιότητες-δεσμεύσεις του προς τους πολίτες της Β’ Αθήνας:

 • Καλύτερη ποιότητα ζωής σε ένα περιβάλλον ασφάλειας
 • Αποτελεσματική ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος
 • Ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης είναι σήμερα 54 ετών. H μητέρα του κατάγεται απ’ την Πάφρα του Εύξεινου Πόντου και ο πατέρας του από τη Μ. Ασία. Η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στη Β. Ελλάδα στην περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών με την Τουρκία το 1922. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι πατέρας δύο γιων και μιας κόρης.

  

 

Twitter

Video (Βίντεο)

Κανάλι YouTube: 

Επικοινωνία

Στ. Επικοινωνίας: 

 1) Περιστέρι, Θηβών 54

Τηλ.: 210 5712690 - 210 5712951

2) Αθήνα, Β. Σοφίας 86
Τηλ.: 210 7704800 – 210 7704831 – 210 7700774 Φαξ: 210 7707190

Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

Επεξεργασία Προφίλ

Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
 
Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

 • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
 • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
 • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
 • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
 • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
 • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
 • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
 • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας

Σχετικές Δημοσιεύσεις