ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

[4945 εμφανίσεις]
ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας στις 10.5.1968. Δικηγόρος. Έγγαμος με την Ιωάννα Τσαγκάλη.
Σπουδές: Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Toulouse I της Γαλλίας.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το Δεκέμβριο του 2009 ορίζεται υπεύθυνος τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ.

Κατά την περίοδο Σεπτ. 2007 -Σεπτ. 2009 διατέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τον Μάιο του 2007, ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ex officio μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.

Στις 7.10.2002 εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Διετέλεσε μέλος στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης καθώς και Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε). Ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, Κοινοβουλευτικό μέλος, εκ μέρους της Ν.Δ., στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, την Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση Συνθήκης για τη Θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης» και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Εκλέγεται βουλευτής Λάρισας με την Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

Πολιτικές-Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από το 1983 είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. Το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Λάρισας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος από το 1997. Εκτελεστικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος για θέματα σχετικά με εργατικά σωματεία, συνεταιριστές και νέους επιστήμονες.

Μέλος της Κοινοβουλευτικής (Ο.Κ.Ε.) Ομάδας Εργασίας Εσωτερικών Υποθέσεων και Γεωργίας. Συμμετείχε σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους και είναι ιδρυτής της Ένωσης Νέων Ευρωπαϊστών στην Λάρισα.

Το 1994 ήταν επικεφαλής του Τομέα της Ν.Δ. στην Ευρυτανία. Επίσης διετέλεσε μέλος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Δ., με αρμοδιότητες τις οδικές μεταφορές, τις επικοινωνίες και τις αστικές-υπεραστικές μετακινήσεις-μεταφορές, με εξαίρεση το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι το Φεβρουάριο του 2004 χρημάτισε αναπληρωτής επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο τομέα της Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για τη Δημόσια Περιουσία.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για θέματα σωφρονιστικών ιδρυμάτων και σωφρονιστικής πολιτικής και της νομικής εταιρείας «Επάνοδος». Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Ο.Α.Σ.Ε.

Διετέλεσε παρατηρητής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για λογαριασμό του ΟΑΣΕ στις εθνικές εκλογές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Από το καλοκαίρι του 2004 αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ υπήρξε Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξένες Γλώσσες: Γαλλική, Αγγλική.

Εκλεγμένος/νη: 
Βουλευτής

  Αυτή είναι μια Δωρεάν Καταχώριση.

  Επεξεργασία Προφίλ

  Σύνδεσμος στο προφίλ του πολιτικού : 
   
  Ενσωματώστε τον σύνδεσμο του/της ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ στις ιστοσελίδες και blog σας, και προωθήστε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr.
  Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

  Καταχώρηση Προφίλ Πολιτικού

  για καλύτερο αποτέλεσμα, H Φωτογραφία να είναι μεγαλύτερη από 200x200 pixels

  Οδός, αριθμός, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη/Χωριό

  Το  Δυναμικό Προφίλ  συμπεριλαμβάνει

  • Εκτενές βιογραφικό σημείωμα ή επικοινωνιακό υλικό της επιλογής σας,
  • Ενσωμάτωση των λογαριασμών σας από το Facebook, Twitter, YouTube, Flicker και άλλα,
  • Πολυμέσα: Φώτο Άλμπουμ, Αρχεία Βίντεο και Ήχου,
  • Συνδέσμους σε υπάρχουσες ιστοσελίδες σας, Συλλογές Ροής από άλλες ιστοσελίδες της προτίμησης σας (RSS)μ ,
  • Προσωπικό ιστολόγιο (BLOG)
  • Προφίλ πλήρης ανάπτυξης (70% της οθόνης) με δικό σας banner
  • Προώθηση του προφίλ σε διαφημιστικά bannes του e-politkos.gr
  • Προσαρμογές της παρουσίασης ανάλογα με τις ανάγκες σας