Editorial

Εδώ λέμε τη γνώμη μας. Μιλάμε ελεύθερα. Περιμένουμε άρθρα σας, απόψεις, προβληματισμούς ,ιδέες για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία, την παιδεία και για ότι άλλο πιστεύετε ότι πρέπει να μιλήσουμε και να ακουστούμε.

Εικόνα άρθρου
«Εγώ δεν θα είχα εντάξει τους Έλληνες στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο πρώην Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ στην Bild, αλλά «...αν βρισκόμουν σήμερα στην εξουσία θα προσπαθούσα να εμπιστευθώ τις υποσχέσεις τις Αθήνας». Στην ίδια συνέντευξη και στο ερώτημα γιατί οι Γερμανοί φορολογούμενοι  πρέπει να πετάξουν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, απάντησε: 
Περισσότερα... Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Οικονομία (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
Ο τουρισμός, το δίχως άλλο, είναι η βαριά βιομηχανία μας. Προβάλλουμε και διαφημίζουμε τον τουρισμό, θεωρώντας ότι, όσο περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Ελλάδα, τόσο περισσότερα χρήματα θα εξοικονομήσουμε. Αυτό όμως, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω δεν ισχύει. Για το σκοπό λοιπόν αυτόν, ας χωρίσουμε τον τουρισμό σε δύο κύριες κατηγορίες Α) «τον ελεύθερο τουρισμό», όταν τα άτομα από μόνα του αποφασίζουν να επισκεφθούν την χώρα μας και
Περισσότερα... Ιουλία Πλημμυρίδου, Οικονομία, Τουρισμός (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
The Greeks call for actions in solidarity on 18 february 
Περισσότερα... Presidio di solidarietà con il popolo greco, Solidarité avec la GRECE, We are all Greeks.GRECIA NO ESTÁS SOLA (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα σ...
Περισσότερα... Κρίση, Οικονομία, Χρεοκοπιά (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε: α.το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών, β.δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και γ. δεν θα δινόταν χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να παραγάγει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε βήματα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας....
Περισσότερα... Κρίση, Μνημόνιο, Οικονομία (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
  Εξοχότατη,
Περισσότερα... (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
Στη «Συγγραφή» του Θουκυδίδη, σε μία από τις 45 δημηγορίες, τον Επιτάφιο του Περικλέους, στο κεφάλαιο «Εγκώμιο Πατρίδος», παρ.37, δίδεται η έννοια της Δημοκρατίας: «Διότι χρησιμοποιούμε πολίτευμα που δεν ζηλεύει τους νόμους τών ξένων, μάλλον δε παράδειγμα εμείς είμαστε σε μερικούς, παρά μιμούμεθα άλλους.
Περισσότερα... Αχιλ.Σ. Ξανθουλέας (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.
Περισσότερα... ΕΒΕΑ, Οικονομία (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
 Η ανάγκη για τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων στις μέρες μας μεγαλώνει συνεχώς και, όπως ήδη διαφαίνεται, εξίσου μεγαλώνει και η αποτελεσματικότητά τους. Σε μια περίοδο που το έλλειμμα δημοκρατίας έχει διευρύνει τις ανισότητες και έχει επιτρέψει στις μειοψηφίες (είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο) να ορίζουν το παιχνίδι, η συμμετοχή ολοένα και περισσότερων άμεσα ενδιαφερομένων πολιτών-stakeholders σε μια κοινωνική διαδικασία επιρροής-λήψης αποφάσεων φαντάζει απαραίτητη.
Περισσότερα... pro-tasis, Νίκος Ραχωβίτης (0 σχόλιo/α)
Εικόνα άρθρου
Απευθύνομαι σε εσάς με την ελπίδα να εισακουστώ, για ένα θέμα που ορίζει τη ζωή, την οικογενειακή γαλήνη και τον οικονομικό σχεδιασμό αρκετών οικογενειών, ανάμεσα σε αυτές και της δικής μου.
Περισσότερα... επιστολή πολίτη (0 σχόλιo/α)